Afbeelding
Foto: Rick Mandoeng

Jaeger maakt nominaties Zilveren Camera bekend

Cultureel

HILVERSUM - De Hilversumse mediawethouder Wimar Jaeger en Marc Prüst maken komende maandagmiddag de nominaties bekend voor de Canon Zilveren Camera Prijs. Via een live uitzending op de Facebookpagina vanuit het Museum Hilversum worden de namen van de fotografen uit acht categorieën bekend gemaakt.

De Canon Zilveren Camera is dé Nederlandse fotografiewedstrijd. De hieraan verbonden prijs wordt al sinds 1949 toegekend aan de fotograaf die de beste persfoto van het jaar heeft gemaakt. De wedstrijd is voor beroepsfotografen met de Nederlandse nationaliteit (woonachtig in of buiten Nederland) en voor buitenlandse fotografen die in Nederland werken en wonen.

Op de volgende categorieën konden fotografen tot 3 januari j.l. foto's insturen; nieuws internationaal, nieuws nationaal, nieuws regio, documentair nationaal, documentair internationaal, personen in het nieuws, sport, politiek, kunst, cultuur en entertainment.

De winnaars worden op zaterdag 3 februari 2018 feestelijk bekend gemaakt en gelauwerd in Museum Hilversum. Op 4 februari 2018 opent de tentoonstelling van alle categorie-winnaars voor het publiek in Museum Hilversum.

Uit de krant