Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Broertjes gast bij Hilversum in Gesprek

Cultureel

HILVERSUM - Burgemeester Pieter Broertjes is maandag 19 maart - twee dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen - in Filmtheater Hilversum te gast bij Hilversum in Gesprek. Hij wordt geïnterviewd door journaliste Cisca Dresselhuys.

De keuzefilm van Broertjes is 'Jackie', waarin Oscarwinnares Natalie Portman in de huid van First Lady Jackie Kennedy kruipt. Deze wordt na het gesprek vertoond.

'Hilversum in Gesprek' is een initiatief van een team Hilversummers, Boekhandel Voorhoeve en Filmtheater Hilversum. Iedere maand is er een bijeenkomst in het Filmtheater waarbij iedere maand een andere gast centraal staat.

Broertjes (65) is vorig jaar aan zijn tweede termijn als burgemeester van Hilversum begonnen. In 2011 werd de PvdA-er hier benoemd. Daarvoor was hij hoofdredacteur van de Volkskrant, de krant waar hij in 1979 als sociaal-economisch redacteur was begonnen en waarvan hij sinds 1995 hoofdredacteur was. 

Om 19.30 uur gaat de bijeenkomst van start met het gesprek. Het aanwezige publiek mag vragen stellen. Om 20.30 uur is er een pauze en om 21.00 uur gaat het programma verder met de keuzefilm 'Jackie'.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa of via www.filmtheaterhilversum. Kaarten voor Hilversum in Gesprek zijn 7,50 euro. Een kaartje voor het gesprek en de film kost 14,50. Filmkaartjes zijn voor 9 euro ook los te koop.

Uit de krant