Afbeelding
Foto: Jean van der Beek

Kermis Hilversum heeft primeur met metershoge zweefmolen

Cultureel

HILVERSUM - Een primeur in Nederland: een tachtig meter hoge zweefmolen. "De zweefmolen komt helemaal uit Praag en reist speciaal voor de Hilversumse kermis naar Nederland", aldus kermisexploitant Rinus de Weijer.

Van vrijdag 20 tot en met maandag 30 april strekt de Hilversumse Koningskermis zich uit over bijna de gehele Groest en een groot deel van het Marktplein. In totaal zijn er zo'n dertig attracties. Naast de zweefmolen is ook het spookhuis 'Thriller' nieuw.

Verder is er de 45 meter hoge Booster, waarbij aan beide zijden van een lange 'arm' een gondel zit waar vier personen in kunnen plaatsnemen en die vervolgens ronddraait. Ook is er het glazen doolhof. Een attractie die net voorbij het politiebureau komt te staan. Verder is er een mix van kramen met spellen en eten.

De Koningskermis staat elf dagen in Hilversum waarvan twee weekenden. Beide weekenden is er op zondag een straattheater met optredens als een ganzenparade voor de allerkleinsten en andere leuke acts. De kermis hanteert gereduceerde prijzen, met uitzondering van Koningsdag- en nacht. De grote attracties kosten 3 euro, uitgezonderd de Booster en de zweefmolen, en de kinderattracties zijn allemaal 2,50 euro.

Kijk voor meer informatie op www.kermishilversum.nl

Uit de krant