'Alive belangrijk genoeg om te subsidiëren'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Ook op het Marktplein is tijdens Alive genoeg te beleven.
Ook op het Marktplein is tijdens Alive genoeg te beleven. (Foto: Bastiaan Miché)

'Alive belangrijk genoeg om te subsidiëren'

  Cultureel

HILVERSUM - Plotseling is er wel gemeenschapsgeld voor Hilversum Alive. Ook voorzitter Paul Hoogermolen van de Stichting Hilversum Alive is stomverbaasd over het feit dat de gemeente ineens wel 'een extra zakje met geld' beschikbaar stelt voor het driedaagse evenement. "Maar het is natuurlijk fantastisch. Ik ben blij dat de gemeente inziet dat Alive belangrijk genoeg is om te subsidiëren."

Vrijdag nog maakte de stichting bekend dat Hilversum Alive dit jaar niet door zou gaan. De gemeente gaf 'slechts' de jaarlijkse subsidie van 15.000 euro en niet de gevraagde 55 mille. Daardoor was een sluitende begroting voor Hilversum Alive niet te realiseren en was de conclusie dat de gewenste uitvoering hiermee niet mogelijk is, was daarbij de verklaring in een persbericht.

Alternatieven, zoals een kleinschaliger opzet met minder podia, waren geen optie. Juist vorig jaar bleek namelijk dat het wegvallen van het Groestpodium een golf van verontwaardiging met zich meebracht. De stichting noemde het onbegrijpelijk dat de gemeente, juist in het feestjaar '100 jaar Hilversum Mediastad', het gevraagde en benodigde subsidiebedrag maar voor een klein deel heeft toegekend. "Hierdoor is dit mooie en een van de grootste gratis toegankelijke evenementen van Hilversum niet te realiseren."

Het nieuws leidde tot veel boze reacties richting de gemeente op de sociale media. Mogelijk dat dit de gemeente ertoe heeft gezet om toch 15.000 euro extra bij te leggen, aldus Hoogermolen. Hij vertelt dat het Stadsfonds aanvankelijk twaalf mille zou bijdragen, maar nu dus ook 30.000 euro op tafel legt.

En dus kan de organisatie, die net zo'n beetje alle acts had afgezegd, opnieuw aan de slag. Hoogermolen gaat ervan uit dat de meeste, zo niet alle, geboekte acts gewoon beschikbaar zijn tijdens het laatste weekend van juni. Het evenement zal er heel anders uitzien dan voorgaande jaren. Dat was ook de reden van de extra subsidieaanvraag. Er moest namelijk wat gebeuren. De omzetten waren de afgelopen jaren onvoldoende. 

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>