Mout zou vanaf zaterdag de thuishaven zijn van de 'Ken-uw-stad-quiz'.
Mout zou vanaf zaterdag de thuishaven zijn van de 'Ken-uw-stad-quiz'. Foto: Bastiaan Miché

Lionsclub Hilversum stelt 035 Kwis uit

Cultureel

HILVERSUM - Hilversummers krijgen extra tijd om zich meer te verdiepen in Hilversum. LionsClub Hilversum heeft besloten de 035 Kwis, die zaterdag 16 juni zou beginnen, te verplaatsen naar maart 2019.

Het houden van een groot evenement midden in de maand juni blijkt niet zo'n goede keuze te zijn. Veel mensen vinden het idee van de kwis waarmee deelnemers het goede doel steunen sympathiek, maar de agenda laat deelname niet toe. Een beperkt aantal van tien teams had zich ingeschreven voor de quiz.

"Veel jongeren zitten in toetsweken en dat gaat natuurlijk voor", meldt de Lionsclub. "Komend weekeinde zijn er ook veel feestjes van geslaagde scholieren. Vaders en moeders zijn er druk mee, de jongeren fladderen van feest naar feest. Veel pensionado's zijn nog even op vakantie, voordat het hoogseizoen begint."

Hierdoor is besloten de 035 Kwis nu van de Hilversumse agenda te halen. De verwachting is dat er in maart 2019 zeker 25 teams mee gaan strijden om de prijzen en de geldbedragen voor een goed doel, dat de winnaars zelf mogen kiezen. 

Uit de krant