Fanfare Orkest Leo.
Fanfare Orkest Leo. Foto: Aangeleverd

Zomerfestival voor de blaasmuziek terug in hartje Hilversum

Kunst & cultuur

HILVERSUM - Terug van weggeweest in Hilversum: het Zomerfestival voor de blaasmuziek. Na drie jaar afwezigheid vindt het evenement komende zaterdag op een nieuwe locatie weer plaats.

Het muziekfestival voor de blaasmuziek is een aantal jaar geleden opgezet door het Hilversums Fanfare Orkest Leo om amateurblaasorkesten een podium te geven voor een optreden in hartje Hilversum. Voorheen was de Biersteeg traditioneel het decor van het jaarlijkse evenement, zaterdag spelen er verschillende muziekgezelschappen op het Weversplein.

De organisatie is in samenwerking met Eetcafé Gulle Graef op het Weversplein. “Een prachtige plek om dit festival voort te zetten en het is fantastisch dat de eigenaar van de Gulle Graef, Frank Loois, bereid is om zijn terras al vanaf 12.00 uur hiervoor beschikbaar te stellen”, aldus voorzitter Wim Doensen.

Het festival biedt een gevarieerd programma met een verscheidenheid aan muziekgezelschappen: van bigband tot fanfare. Het festival wordt om 12.00 uur geopend door Beatrix Brass, gevolgd door de MediaCity Bigband (13.30 uur), Orkest Leo (14.45 uur) en tot slot OrVeO (16.00 uur).

Uit de krant