Lintje voor jarenlang 'tomeloze inzet' in crisisopvang
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Den Bouwmeester en Boeschoten.
Den Bouwmeester en Boeschoten. (Foto: Gemeente Wijdemeren)

Lintje voor jarenlang 'tomeloze inzet' in crisisopvang

  Mensen

KORTENHOEF - Jarenlang hebben zij via het Leger des Heils crisisopvang geboden aan 41 kinderen tussen 0 en 4 jaar. Mede daarom kregen Ankie Boeschoten en Albert den Bouwmeester uit Kortenhoef een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Freek Ossel. Beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Twintig jaar lang stonden zij dag en nacht klaar voor kwetsbare kinderen met weinig toekomstperspectief. Vaak hadden deze kinderen ernstige lichamelijk en/of psychische problemen. Elk kind werd binnen de mogelijkheden liefdevol opgenomen in het gezin. Zij werden gewaardeerd om hun unieke verhaal en bijzondere eigenschappen.

Omdat crisisopvang op elk moment van de dag of nacht kon zijn, stond het gezin steeds weer even op zijn kop bij de komst van een nieuw pleegkind. Toch was er aan rust en liefde nooit een tekort.

Daarnaast hebben Den Bouwmeester en Boeschoten twee zusjes langdurig opgevangen. Het eerste meisje was al onderdeel van het pleeggezin. Toen bleek dat het tweede meisje ook pleegzorg nodig had, heeft Boeschoten ervoor gezorgd dat zij ook bij hen in het gezin kon worden opgenomen.

Ook bieden zij nog pleegzorg aan een pleegzoon. Wat begon als een tijdelijke vakantie-opvang eindigde in een langdurige plaatsing. De zorg voor de vele pleegkinderen deden zij naast de opvoeding van hun twee biologische kinderen.

"Door de opvang hebben veel van deze kinderen een goede start in het leven gekregen", aldus burgemeester Ossel. "De heer Den Bouwmeester en mevrouw Boeschoten hebben een niet in woorden uit te drukken betekenis gespeeld in het leven van veel kinderen. Ik heb veel bewondering voor hun ruimhartige, onbaatzuchtige en tomeloze inzet."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>