Gemma beste bbq'er van het jaar
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Zon of sneeuw: de beste vrouwelijke bbq'er van het jaar kookt buiten. 'Ze willen hier thuis niet anders meer.'
Zon of sneeuw: de beste vrouwelijke bbq'er van het jaar kookt buiten. 'Ze willen hier thuis niet anders meer.' (Foto: Karin van Leeuwen)

Gemma beste bbq'er van het jaar

  Mensen

HILVERSUM De barbecue is van De Man. Pot bier in zijn ene hand, vleestang in de andere. 'Vrouwen doen het veel beter. Ze moeten alleen durven", stelt Missbbq Gemma van Leuven.

De 35-jarige Hilversumse had tot voor twee jaar geleden nog nooit achter de barbecue gestaan en in april is ze zowel door het publiek als door een vakjury verkozen tot vrouwelijke 'BBQ'er of the Year'. "Mijn man was degene die op zomerse dagen de kooltjes aanstak. Ik bemoeide me er, net als vele andere vrouwen, nooit mee." Een lange file waarin de heer des huizes shocking klem stond, zorgde voor de kentering.

Ze zouden gaan barbecueën en ongeduldig en hongerig wachtten Gemma en haar twee zonen op papa. "Hij stond in de file en het nog wel even kon duren. Ik dacht: ik ga het zelf doen. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat ik dat niet kan." Ze zette de Weber neer en deed kooltjes in de starter, zoals ze haar man zo vaak had zien doen. Het aanmaakblokje gooide ze er bovenop. "Wist ik veel dat dat onder de kooltjes moest", grijnst de Hilversumse nu. Toen het vuur eenmaal op de juiste temperatuur was, ging het als een malle.

Ze had er lol in. Haar man en kinderen moesten toegeven: ze deed het geweldig. "Nooit geweten dat ik daar talent voor heb. Ik kookte gewoon dagelijks, maar aan de barbecue kwam ik niet."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>