De drie vliegtuigen naast elkaar
De drie vliegtuigen naast elkaar (Foto: Bastiaan Miché)

Indrukwekkend afscheid van Fabiënne

  Mensen

HILVERSUM - Voor een herdenkingssprong stond te veel wind. Toch was de missing man-formatie van drie vliegtuigen als afscheid van de vorige week overleden Fabiënne Lam indrukwekkend. 

Voorafgaand aan de crematie bij Zuiderhof maandagmiddag van de 19-jarige Hilversumse stonden pakweg 150 familieleden, vrienden en andere bekenden stil bij het drama dat zich vorig weekend in Teuge afspeelde. Het was de bedoeling dat pakweg een dozijn leden van Parachutistencentrum Midden Nederland hun overleden medelid zouden herdenken met een sprong uit een vliegtuig, beschikbaar gesteld door vliegveld Teuge. 

In plaats daarvan vlogen drie vliegtuigen - de Chesna 208B, Husky en Chesna 182 - zij aan zij over de menigte, waarna de linker linksaf sloeg en in de wolken verdween. Op deze manier representeerde dat linker vliegtuig het feit dat degene waarom het draait niet meer aanwezig is. 

Fabiënne Lam, oud-leerling van het Comenius College, was al drie jaar lid van PCMN in Hilversum en stond te boek als 'supertalent'. Vorige week zaterdag ging het in Teuge echter helemaal mis toen zij een harde landing maakte, Een dag later overleed zij in het ziekenhuis. "Het verdriet onder de leden van onze vereniging is groot, wij verliezen met Fabiënne een zeer geliefd clublid", meldt de vereniging op de eigen website. "Ze stond bekend als een vrolijk en zorgzaam persoon. Voor velen was zij letterlijk het zonnetje van PCMN."

"Met veel enthousiasme en verantwoordelijkheidsgevoel maakte zij haar sprongen. Wij kennen Fabiënne als een veilige en voorzichtige springster. Het is voor ons onbegrijpelijk dat dit noodlottige ongeval juist haar is overkomen."

Meer berichten