Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

'Bakkie doen' met vluchtelingen in Hilversum

Mensen

HILVERSUM - Overal in de wereld drinkt men koffie. Om die reden deelden vluchtelingen woensdagmorgen (Wereldvluchtelingendag) onder de noemer 'Bakkie doen' onder meer in Hilversum koffie uit aan voorbijgangers. Doel van de actie van de Stichting VluchtelingenWerk is dat mensen op een laagdrempelige manier elkaar leren kennen. 

In negen verschillende plaatsen stond een groep vluchtelingen tussen 8.00 en 13.00 uur bij busstations van Connexxion. De stichting is samen met de vervoerder een samenwerking aangegaan. Doel is ook dat Connexxion werkplekken creëert voor vluchtelingen. De koffieschenkers waren verder ook in onder meer Alkmaar, Amsterdam en Haarlem.

Eén van de vluchtelingen die in Hilversum koffie uitdeelde, was Khose Ramun Dkdan uit Syrië. Hij kwam vier jaar terug naar Nederland. En het bevalt goed hier, vertelde hij, en ook aan de kou is hij gewend. "Alles is hier goed geregeld en ik voel me welkom. Ik studeer en werk nu en ben van plan mijn eigen bedrijf te beginnen." En hoe is de koffie hier in vergelijking met zijn geboorteland? "Hier is het heel anders. Die in Syrië is heel sterk. In Nederland is het bijna als water."

Ook de kersverse wethouder Jan Kastje van vergunninghouders en vluchtelingen nam woensdagmorgen kort een kijkje. Hij sprak van een leuk initiatief.  

Uit de krant