Hilversummer Jesse Jägers van Bike35 verzorgt 24 uursrace voor fietskoeriers
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De loods van Fabrique Ludique, waar Jägers poseert met zijn fiets, is dit weekeinde start- en eindpunt van een 24 uursrace.
De loods van Fabrique Ludique, waar Jägers poseert met zijn fiets, is dit weekeinde start- en eindpunt van een 24 uursrace. (Foto: Bastiaan Miché)

Hilversummer Jesse Jägers van Bike35 verzorgt 24 uursrace voor fietskoeriers

  Mensen

HILVERSUM - Om 480 kilometer binnen 24 uur af te leggen met de fiets vraagt wel een beetje gekte in het hoofd. Maar dat past dan ook wel weer bij fietskoeriers, de waaghalzen van de weg. Zaterdag is Bike35 het startpunt van deze alleycatrace, die deelnemers door het hele land leidt om een dag later weer te eindigen op de Hilversumse Mussenstraat.

Bijna 500 kilometer fietsen in een etmaal en dat nog zo snel mogelijk doen ook, klinkt krankzinnig. Jesse Jägers moet lachen. De Hilversummer, eigenaar van fietskoerierbedrijf Bike35, bevestigt dat er zeker een steekje los moet zitten om aan deze monstertocht mee te doen. "Het wordt wel pittig", zegt hij. "Het mooiste is de prestatie. Maar ook laten zien uit welk hout een fietskoerier gesneden is. Wat je met doorzettingsvermogen op de fiets kunt bereiken. Voor mij geeft het organiseren van deze 24 uursrace ook veel voldoening."

Wie denkt dat het een toeristisch tochtje is die de fietsers binnen een dag van Zwolle, Deventer, Arnhem, Nijmegen, Den Bosch, Tilburg, Rotterdam, Utrecht, Amsterdam naar Hilversum brengt, heeft het mis. Velen rijden met het spreekwoordelijke mes tussen de tanden tijdens deze alleycatrace. Dat geldt ook voor Jägers. "Het doel is winst", zegt de Hilversummer droog.

Uit zijn verhaal is op te maken dat hij lang niet de enige is die als eerste het superrondje door Nederland wil afleggen. Diverse deelnemers zijn flink in training. "Sommige hebben regelmatig een rondje IJsselmeer gefietst van zo'n 330 kilometer, terwijl andere op onderzoek zijn uitgegaan om te ontdekken hoe ze het snelst in de steden kunnen komen.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>