Hilversumse stichting haalt ruim vijf ton op voor kinderen in Latijns-Amerika
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Pauline Lemberger (midden) maakt samen met het bestuur van WereldOuders  het ingezamelde bedrag van 543.425 euro bekend.
Pauline Lemberger (midden) maakt samen met het bestuur van WereldOuders het ingezamelde bedrag van 543.425 euro bekend. (Foto: Cynthia van Dijke fotografie)

Hilversumse stichting haalt ruim vijf ton op voor kinderen in Latijns-Amerika

  Mensen

HILVERSUM - De zevende editie van het WereldOuders Gala heeft een recordbedrag van 543.425 euro opgebracht. De opbrengst van dit  benefietgala van deze Hilversumse stichting waarbij kinderen - evenals bij WereldOuders - de hoofdrol spelen, gaat onder meer naar zorg, huisvesting, aandacht en onderwijs voor thuisloze en kwetsbare kinderen in Latijns-Amerika.

De feestelijke zaterdagavond in Hotel van Oranje in Noordwijk stond in het teken een veilig thuis.  "Altijd kunnen terugvallen op een warme veilige thuisbasis, maakt dat kinderen leren ontdekken", aldus Pauline Lemberger, directeur van stichting WereldOuders. "Het geeft ze de zekerheid dat ze uit kunnen vliegen en altijd terug kunnen komen. Dat geeft zelfvertrouwen en wakkert nieuwsgierigheid aan. Wat wij als vanzelfsprekend beschouwen, ontbreekt in veel van de levens van deze kinderen in Latijns-Amerika. Ik ben ongelooflijk blij met de financiële support van de meer dan 400 gasten die aanwezig waren op ons gala en genereus hebben gegeven. Dat sterkt mij in de overtuiging dat de zorg voor onze kinderen werkt en een positieve invloed heeft op hun ontwikkeling."

De netto-opbrengst van het benefietgala gaat naar de verschillende WereldOuders- projecten in de negen landen waar de stichting actief is. Het geld gaat naar de algemene financiering van zorg, onderwijs, huisvesting en begeleiding van kinderen in de familiehuizen en kwetsbare gezinnen in de lokale gemeenschappen.

Ook ondersteunt WereldOuders de families in de kansarme sloppenwijk Cité Soleil in Haïti door daar betonnen huizen te bouwen. Door te werken aan het verstevigen van de thuisbasis in deze kansarme wijk, kunnen kinderen in een stabielere en veilige omgeving bij hun families opgroeien. Met de opbrengst van het gala kunnen het komende jaar veertien nieuwe huizen worden gebouwd.

Het WereldOuders Gala is het enige gala van Nederland voor en door kinderen, met hun ouders. Zij hebben een centrale rol: als presentator, als reporter, entertainer of als gastvrouw. Vanaf de rode loper tot het einde nemen kinderen de genodigden mee aan de hand. Dit jaar presenteerde Sophie Sissing het gala samen met haar vader Frits, trad meidengroep REMIX op tijdens het voorontvangst en vroeg Julian Gerschtanowitz als kidsreporter de gasten op de rode loper de hemd van het lijf.

Naast tal van verrassende optredens van Glennis Grace, OG3ENE, Edsilia Rombley en Jeroen van der Boom werden ervaringen geveild van aanbieders zoals Schaap en Citroen, NL Film, Joseph Klibansky,  en Identity games. De veiling werd gepresenteerd door ambassadeur Tim Immers en veilingmeester Junior Zegger.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>