Sinterklaasfeest voor minder bedeelde gezinnen in Hilversum
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: JCI Het Gooi

Sinterklaasfeest voor minder bedeelde gezinnen in Hilversum

  Mensen

HILVERSUM - De Hilversumse netwerkorganisatie JCI Het Gooi (JCI) vindt dat ieder kind Sinterklaas moet kunnen vieren. On die reden is er op 1 december voor het tweede jaar op rij een sinterklaasfeest voor de minder bedeelde gezinnen in deze regio.

'Waarom krijgt iedereen in mijn klas mooie cadeaus van Sinterklaas en ik niet? Ben ik niet lief geweest?' Het is een aangrijpende reactie die een vader van zijn kind kreeg, meldt Rodney Pikaar van JCI. Vanwege het succes van vorig jaar en de vele blije kinderen toen krijgt de actie dit jaar een twee keer zo groot vervolg. In samenwerking met Stichting Sinterklaas Bestaat wordt er dit jaar een sinterklaasfeest opgezet voor honderd gezinnen - het dubbele van vorig jaar - die onder de armoedegrens leven.

De netwerkorganisatie met jonge ondernemende leden zet zich onder meer in voor positieve veranderingen in de maatschappij. De leden willen nu voor eind november een bedrag van 10.000 euro aan donaties inzamelen, om zo de kinderen van de honderd families een onvergetelijke dag te bezorgen.

Deze maand gaat de vereniging actief op zoek naar mensen die een bijdrage willen doen aan de financiering van het feest of een donatie willen doen door geschikte cadeaus voor de kinderen te leveren. Doneren kan hier.

Het sinterklaasfeest is zaterdag 1 december in de Schaapskooi naast de Vituskerk in Hilversum. De goedheiligman is zelf ook van de partij en neemt zijn pieten, voldoende snoepgoed, hapjes en drankjes mee. Gezinnen die in aanmerking komen worden benaderd in samenspraak met partijen als de Voedselbank, de gemeente Hilversum, stichting Youké en het sociale plein van ondernemer Jan Boonstra.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>