Hannelore Zwitserlood schrijft boek 'Goed Nieuws; (over)leven in de radiowereld'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Nieuwslezeres, voice-over en nu ook schrijfster Hannelore Zwitserlood met haar boek dat werd gepresenteerd in boekhandel Voorhoeve.
Nieuwslezeres, voice-over en nu ook schrijfster Hannelore Zwitserlood met haar boek dat werd gepresenteerd in boekhandel Voorhoeve. (Foto: Bastiaan Miché)

Hannelore Zwitserlood schrijft boek 'Goed Nieuws; (over)leven in de radiowereld'

  Mensen

HILVERSUM - Stralend en goed in de make-up - de fotograaf is onderweg - zit Hannelore Zwitserlood (43) bij Doppio en roert in haar cappuccino. "Even kijken, wanneer komt De Gooi en Eembode uit? Donderdag, oké, dan kan ik het nieuws vertellen. Mijn boek 'Goed Nieuws' is gisteren verschenen én ik heb vorige week te horen gekregen dat ik de sidekick van Frank Dane word. Echt hoor, ik heb de leukste baan van Nederland."

Als ze terugkijkt, ziet ze de achtbaan waarin ze zat. Met tranen in haar ogen nam ze afscheid van het 538-radioduo Coen en Sander - bij wie ze jaren de vaste nieuwslezeres was - om de overstap naar televisie te maken. Niet dat dat haar ambitie nou per se was, maar het kwam op haar pad.

In september vorig jaar schoof ze aan bij Loretta Schrijver bij 5 Uur Live. "Fantastisch vond ik het. Zat ik ineens weer naast mijn grote heldin Loretta. Door haar manier van nieuwslezen wilde ik als jong meisje hetzelfde werk doen. Ik bewonderde haar manier van presenteren van het RTL Nieuws."

Het televisieavontuur van Hannelore duurde een jaar. Niet dat ze niet goed was, maar 5 Uur Live wilde een andere koers varen. "Ja, natuurlijk baalde ik. Want wat moest ik nu?" Een boek schrijven. Ze lacht. Bianca van uitgeverij Splint Media polste Zwitserlood in het voorjaar van 2017. Of ze in een boek wilde vertellen hoe het is om te werken bij de radio.

Afgelopen juni klapte ze haar laptop open en brainstormde samen met radiocollega Eline Maarse over de inhoud. In nog geen zes maanden tijd schreef ze 'Goed Nieuws; (over)leven in de radiowereld'.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>