Kaj Moorman en burgemeester Ossel.
Kaj Moorman en burgemeester Ossel. Foto: Gemeente Wijdemeren

Drijvende Kracht voor zeilkampioen en ijsicoon

Mensen

LOOSDRECHT - Burgemeester Freek Ossel van Wijdemeren heeft afgelopen week twee Drijvende Kracht mogen uitreiken. Donderdag ontving zeilkampioen Kaj Moorman deze gemeentelijke waardering, een dag later was het de beurt aan actieve inwoner Jacob van der Meulen. 

Met het toekennen van het beeldje van deze zeilboot tonen burgemeester en wethouders van Wijdemeren waardering voor inwoners, instellingen of bedrijven die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor Wijdemeren op cultureel, sociaal, maatschappelijk of economisch gebied. 

De uitreiking van donderdag was tijdens de algemene ledenvergadering van de Gooise Watersport Vereniging 'De Vrijbuiter'. Loosdrechter Moorman (23) werd met zijn teamgenoten afgelopen zomer in Italië Wereldkampioen Yngling zeilen 2018. Wat de prestatie uniek maakt, is dat het team een driedubbelslag heeft geslagen; niet alleen wonnen zij de wereldtitel en het Jeugd Wereldkampioenschap.

Ook wonnen zij de Jan Herman Linge trofee, die wordt uitgereikt aan de winnaars van de eerste race op het wereldkampioenschap. Dat deze titels door één team gewonnen worden is nog nooit in de Yngling-historie voorgekomen. 

Jacob van der Meulen is eigenaar van jachthaven De Uitkijk en een prominente, actieve en betrokken inwoner van de gemeente Wijdemeren. Hij is al 55 jaar lid van IJsclub de Loosdrechtse Plassen (IJLP). Dit jaar neemt hij afscheid na en voorzitterschap van maar liefst 39 jaar en een carrière van 47 jaar in het bestuur van IJLP. Van der Meulen heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de lokale samenleving en aan de schaatssport in het bijzonder. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Hilversumse stichting zet zich al 65 jaar in voor wereld zonder armoede Mensen 1 jul, 10:20
Afbeelding
Lees gratis Gooi en Eembode Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Politie gaat uit van brandstichting bij autobrand Bussumergrintweg Update 30 jun, 16:45
Afbeelding
Ruim 1.400 nieuwe appartementen in Hilversum erbij Buurt / wijk 30 jun, 15:30
Logo
Afbeelding
Aanbieder Check zal gefaseerd 200 tweewielers aanbieden Behalve de gifgroene is er nu ook de paars-witte elektrische deelscooter in Hilversum Bedrijven 30 jun, 14:00
Logo
Afbeelding
'Na vijf jaar is het tijd voor weer wat anders', aldus eigenaar Baki Cinar Uit zijn voegen barstende BAAK sluit deuren Mensen 30 jun, 11:00
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 08:45
Logo
Afbeelding
Ook geen stoplichten met drukknopjes of extra zebrapaden Moet 30km-zone rondom scholen de standaard regel zijn? Nee, vindt het Hilversumse college Politiek 29 jun, 19:00
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief