Afbeelding

'Gele hesjes' demonstreren in Hilversum

Mensen

HILVERSUM - De beweging Gele Hesjes gaat komende zaterdag demonstreren in Hilversum. De initiatiefnemers willen vanaf 11.30 uur actievoeren op de Kerkbrink.

Op Facebook is een besloten groep aangemaakt waarbij mensen zich kunnen aanmelden om zo 'hun stem te laten horen'. Opvallend is dat de nieuwe groep vooral veel wordt gedeeld in populaire Hilversumse Facebookgroepen.

In de oproep staat dat er 'lang geleden een tijd was dat men blij was hier in Nederland te wonen'. "Er was een tijd dat we ons als volk (hoewel ook toen niet altijd) redelijk vertegenwoordigd voelde door onze 'volksvertegenwoordigers'. We voelden ons in ieder geval lang niet zo 'genaaid' als velen zich anno 2018 voelt."

Verder wordt gesteld dat de afstand tussen de politiek en burger nooit zo groot was als nu het geval is. Zo worden onder meer de uitkomsten van referenda volledig genegeerd, is er onvrede over een tekort op de woningmarkt, onzekere AOW en leven ouderen in onzekerheid. "Zijn jullie dit en wellicht nog veel meer ook zat? Zijn jullie Rutte & cO zat, kom dan ook en laat je stem horen."

Tijdens het protest wordt het lied 'Vijftien miljoen mensen' van Fluitsma en Van Tijn gezongen'.

Uit de krant