Afbeelding
Foto's: Bastiaan Miché
Foto's

'Restaurant' Kruisdam nokvol bij kerstdiner voor ouderen

Mensen

HILVERSUM - Het begon als experimentele maaltijd- en ontmoetingsactiviteit voor ouderen in de Hilversumse Meent. Een vrijwilligersinitiatief. Tien jaar later is het Senioren-Eetcafé een populair maandelijks weerkerend evenement. Hoogtepunt ieder jaar is het kerstdiner.

Toenmalig burgemeester Ernst Bakker opende in november 2008 het Senioren-Eetcafé. Tijdens het kerstdiner (het 93ste eetcafé) van afgelopen vrijdag was zijn opvolger Pieter Broertjes van de partij. Maar liefst 66 gasten genoten van een vijfgangendiner. Daarbij werd de 4444ste maaltijd uitgeserveerd.

Ook was er muziek van de 'huisband' 4DJEZZ. "Toen we hier in het najaar van 2008 mee begonnen hadden we op voorhand niet het idee dat dit zo'n succesvol en langdurig project zou worden", aldus medewerker van het eerste uur Cor Keijer. "In het derde en vierde jaar hadden we een neergang waarbij we dachten dat het eetcafé op zijn eind begon te lopen. Het tegendeel was waar en zeker vanaf 2014 zien we een duidelijk stijgende lijn."

Komende donderdag meer over het Senioren-Eetcafé in de Gooi en Eembode. Hieronder vast wat meer foto's.





Uit de krant