Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

De Hilversummers van het Jaar 2018

Mensen

HILVERSUM - Terwijl ze vol in de voorbereiding zijn voor diverse kerstrecepties kwam De Gooi en Eembode met een mooie eindejaarsuitsmijter. Kees en Jannemieke Verhoeff en het personeel van Puur Smaeck zijn door de redactie van deze krant benoemd tot Hilversummer van het Jaar 2018.

Een grote glimlach verschijnt op het gezicht van Kees Verhoeff bij het zien van het ereschild. Het geplande interview krijgt daardoor een andere wending. Vol trots krijgen alle aanwezige personeelsleden de plaat onder ogen.

Puur Smaeck, het restaurant waar mensen met een beperking werken, bestaat dit jaar tien jaar. Met hart en ziel zet dit ondernemerspaar zich al een decennium in voor deze doelgroep. Het zijn doeners. Moet er een nieuwe bus komen dan zorgen ze er bijvoorbeeld via een kunstveiling voor dat die er komt. Op culinair gebied weet de eetgelegenheid zich eveneens te onderscheiden, gezien de tweede plaats in de wedstrijd van beste biologische restaurant van Nederland.

Positieve bijdrage aan Hilversum
Sinds 2015 reikt deze krant de award van Hilversummer van het Jaar uit. Personen of organisaties die zich op een inspirerende manier inzetten en een bijdrage aan een positief beeld van Hilversum in het afgelopen jaar komen in aanmerking voor de award. Tukkie Tuk, pastoor Jules Dresmé en de vrijwilligers van wijkcentrum De Lelie gingen de Verhoeffjes voor.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant