Koninklijke onderscheiding voor vijf brandweermannen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Koninklijke onderscheiding voor vijf brandweermannen

  Mensen

'S-GRAVELAND - De nieuwjaarsreceptie van de brandweer in 's-Graveland kreeg zaterdag een extra feestelijk tintje. Vijf brandweermannen ontvingen namelijk een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Ossel. Allen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De namen: Johan van Lindenberg, Aalt Jansen, Sander Doorenbosch, Maarten Steinkamp en Johan Landwaart.

Van Lindenberg is bijna veertig jaar lid van de vrijwillige brandweer en de nestor van de post 's-Graveland. Hij is zeer gedreven, staat open voor vernieuwingen en is een voorbeeld voor veel jongere manschappen.

Jansen is ruim twintig jaar brandweervrijwilliger bij de post 's-Graveland. Zonder hem als chauffeur had de post 's-Graveland het afgelopen jaar nooit een 100 procent score kunnen halen op de uitrukken die overdag moesten plaatsvinden.

Doorenbosch is sinds 1994 lid van de vrijwillige brandweer. Hij is niet alleen lid van het manschap, maar ook chauffeur tankautospuit en heeft, onder andere als oefencoördinator en leerwerkplek-begeleider, extra taken op de post. Hij helpt aspiranten en cursisten met hun opleiding. Daarnaast is hij sinds een aantal jaren actief als bestuurslid van de personeelsvereniging.

Steinkamp is in 1981 bij de brandweer begonnen. Hij vervult veel functies bij de post en is dan ook een gewaardeerd lid van het manschap. Hij is actief in het regionaal piket als voorlichter en vervult een rol als testleider voor de jaarlijkse keuring van brandweermannen.

Landwaart is 25 jaar lid van de vrijwillige brandweer. Hij is coördinator van de post en bevelvoerder van het manschap. Mede door zijn inzet vervult de brandweer een belangrijke rol in de plaatselijke gemeenschap, dit bleek bijvoorbeeld bij de noodopvang voor Syrische vluchtelingen in sporthal De Fuik in Kortenhoef. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>