Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Daar is die weer: de Hilversumpas

Mensen

HILVERSUM - Het college van burgemeester en wethouders doet opnieuw een poging om de veelbesproken Hilversumpas, die het vorige college al aankondigde maar die er tot dusver nooit kwam, alsnog te introduceren. De doelgroep: minimagezinnen. Streefdatum: uiterlijk voor 1 juli 2020.

Dat heeft wethouder Annette Wolthers dinsdag bekendgemaakt. Met de pas moeten de zogenaamde minimagezinnen gebruik kunnen maken van de diverse regelingen en mogelijk profiteren van kortingsacties bij deelnemende ondernemingen. 

Wolthers geeft aan dat bij een eventueel succes de Hilversumpas wordt uitgebreid naar andere doelgroepen, maar voorlopig ligt de focus op de pakweg 4.000 personen/gezinnen die deel uitmaken van de 'minimagroep'. 

De realisatie van de Hilversumpas leidde tijdens de vorige collegeperiode tot de nodige ophef. Toenmalig wethouder Arjo Klamer (SP) slaagde er maar niet in om de gemeenteraad achter zich te krijgen. Uiteindelijk was toen ook de conclusie opnieuw beginnen en werk maken van een laagdrempelige voorziening voor minima. 

Uit de krant