Hilversum 'vooruit in de tijd' met LHBTI-plan
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Hilversum 'vooruit in de tijd' met LHBTI-plan

  Mensen

HILVERSUM - De discussie over de Nashville-verklaring, waarin de ondertekenaars zich uitspreken tegen onder meer homoseksualiteit en genderneutraliteit, geeft maar weer een aan hoe superbelangrijk het hele LHBTI-thema is, vertelt wethouder Karin Walters bij de presentatie van het LHBTI-actieplan.

"We willen juist vooruit in de tijd en dan is het belangrijk om deze doelgroep te ondersteunen", aldus de wethouder. "In Hilversum mag je zijn wie je wilt en houden van wie je wilt."

Het beleid is samen met de werkgroep LHBTI - lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen - tot stand gekomen. Er zijn vijf speerpunten: ontmoeten, sociale acceptatie, zichtbaarheid, veiligheid en voorbeeldfunctie. Concreet zijn er plannen om al in maart in wijkcentrum de Geus een tweewekelijkse openbare bijeenkomst voor de doelgroep te houden, vertelt werkgroepwoordvoerder Rebekka Timmer.

Verder zijn er plannen om het thema niet alleen te bespreken op scholen en bij sportclubs, maar ook bij ouderen. Als het gaat om zichtbaar zijn denken Walters en Timmer bijvoorbeeld aan het ophangen van de regenboogvlag of zitbanken in regenboogkleuren in het centrum. Om het allemaal niet te zwaar te maken - er moeten ook leuke dingen zijn - denkt men ook aan een evenement. Hoe en in welke vorm is de vraag, maar om te spreken van een Hilversumse Gay Pride is wat overdreven.

Uiteraard is er ook aandacht voor de veiligheid in de horeca en op straat. Niet dat Hilversum voor homoseksuelen extreem onveilig is, echter het speelt wel, meent Timmer. "Niet iedereen durft hand in hand over de Groest te lopen."

Wanneer de gemeenteraad voor 1 maart akkoord gaat met het beleidsplan, krijgt Hilversum jaarlijks 20.000 euro rijkssubsidie.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>