Pieter Hoogenraad in Gulden Boek der Gemeente Hilversum
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Pieter Hoogenraad werd in 2017 al benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Pieter Hoogenraad werd in 2017 al benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. (Foto: Bastiaan Miché)

Pieter Hoogenraad in Gulden Boek der Gemeente Hilversum

  Mensen

HILVERSUM - Jaarlijks eert de gemeente een bijzondere Hilversummer door hem of haar in te schrijven in het Gulden Boek der Gemeente Hilversum. Dit jaar valt de eer ten beurt aan Pieter Hoogenraad.

Hij wordt ingeschreven vanwege zijn inzet voor een groot aantal Hilversumse organisaties en verenigingen, waaronder Pinetum Blijdestein en Buurtvereniging Trompenberg-Oost. De inschrijving in het Gulden Boek vindt plaats op de verjaardag van de gemeente, maandag 4 maart 2019.

Hoogenraad woont sinds 1981 in Hilversum en zet zich al geruime tijd in voor de Hilversumse samenleving. Zo is hij mede-oprichter van de Buurtvereniging Trompenberg-Oost en bedacht hij het beeldje van De Erfgooier op het pleintje bij de C&A. Ook was hij bestuurslid van Stichting Pinetum Blijdestein. Verder verzorgt hij regelmatig lezingen over de Hilversumse (cultuur)geschiedenis.

Tijdens lintjesregen van 2017, altijd op de dag voor Koningsdag, kreeg Hoogenraad al een koninklijke onderscheiding: die van Lid in de Orde van Oranje-Nassau. "Pieter Hoogenraad werkt primair vanuit zijn eigen visie en ideeën, veelal op eigen initiatief. Wat hij belangrijk vindt, daar zoekt hij draagvlak voor. Zo mogelijk draagt hij zelf zorg voor de realisatie en blijft hij nauw betrokken", aldus het college van burgemeester en wethouders, dat de inschrijving heeft beoordeeld en toegekend.

Gulden boek
In 1953 heeft de Hilversumse raad het besluit genomen tot het instellen van een 'Gulden Boek der gemeente Hilversum'. Personen die zich langdurig en op meerdere terreinen hebben ingezet voor Hilversum worden ingeschreven in dit boek. De officiële inschrijving is op maandag 4 maart vanaf 19.30 uur in de Burgerzaal van het Raadhuis.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>