Wethouder Annette Wolthers.
Wethouder Annette Wolthers. Foto: Bastiaan Miché

Twee voordeelpassen, twee aparte trajecten

Mensen

HILVERSUM - Zo is er niets en zo komen er twee voordeelpassen op de markt. Over anderhalf jaar wil de gemeente de Hilversumpas uitbrengen. Deze is alleen voor minima. Aan de andere kant is er een initiatief van de GooischePas, een voordeelkaart voor iedereen in de regio. Zoals het er nu naar uitziet, worden beide onafhankelijk van elkaar geïntroduceerd.

Op zich kunnen beide passen los van elkaar bestaan. Beide bedienen immers een andere doelgroep, maar uiteindelijk vissen ze in Hilversum wel in dezelfde vijver. Ze kloppen bij dezelfde ondernemers, culturele instellingen en bedrijven aan om voordeel te kunnen krijgen. Daar zouden de gemeente (wethouder Wolthers) en de initiatiefnemers van de GooischePas de krachten best kunnen bundelen, maar dat gebeurt (voorlopig) niet.

Volgens Hans Hensen, een van de initiatiefnemers van de GooischePas, kunnen de twee processen goed naast elkaar lopen. "Onze pas is een verbreding van de Hilversumpas. Die is alleen voor een paar duizend Hilversummers, terwijl onze gratis voordeelpas voor iedereen in het Gooi is, ook voor toeristen", meldt hij.

Hensen en de gemeente bevestigen dat er onderling contact is geweest, maar dat is besloten dat beide hun eigen weg inslaan. Een minimapas is de wens van dit college. Dat hebben Hart voor Hilversum, D66, VVD en GroenLinks vastgelegd in het coalitieakkoord. Het devies in het raadhuis is om eerst de Hilversumpas goed in te richten voor de minima en goed te introduceren.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant