Fantastische prestatie Mike de Groodt voor Siem en Energy4All
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Mike de Groodt beseft dat hij de 48 uur heeft volgemaakt.
Mike de Groodt beseft dat hij de 48 uur heeft volgemaakt. (Foto: Bastiaan Miché)

Fantastische prestatie Mike de Groodt voor Siem en Energy4All

  Mensen

HILVERSUM - Hij voelt zich een dag na zijn fantastische prestatie 'wel goed', alleen heeft hij wat last van zijn keel en voelt de onderzijde van zijn benen 'pijnlijk aan'. Maar verder kijkt Mike de Groodt, die 48 uur lang non-stop dartte voor het goede doel, terug op een 'overweldigend' weekend.

De actie, die vrijdagavond 19.00 uur begon en zondag om 19.00 uur eindigde, vond plaats in de kantine van SC 't Gooi. De Groodt zette zich in voor de 9-jarige Siem en de stichting Energy4All. "Iedereen vindt me de held van de dag, maar zelf vind ik het helemaal niet zo speciaal of bijzonder", vertelt de nuchtere Hilversummer. "Natuurlijk is twee dagen pittig en zwaar, maar wat is twee dagen op een heel mensenleven? Siem voelt dit elke dag."

De Groodt leerde Siem en zijn ouders, broertje en zusje bijna twee jaar terug kennen op de camping in Limburg. Eigenlijk meteen wilde hij 'iets' doen voor het gezin en de jongen die Mitochondriele encefalomyopathie (Mito), oftewel een energeiestofwisselingsziekte, heeft. Afgelopen weekend vond dan dus eindelijk de dartmarathon plaats. Wie wilde kon 5 euro doneren om vervolgens een potje tegen 42-jarige darter te spelen. Vooraf hoopte hij 500 euro op te halen. Uiteindelijk werd het ruim drie keer zo veel.

Overigens, ondanks het enthousiasme van zijn omgeving beleefde De Groodt wel degelijk enkele dipjes, onder meer zaterdagochtend (heel even) en met name zondag tussen 4.00 en 8.00 uur. "Toen waren we ook met met drie man en ben je op een gegeven moment wel even uitgepraat. Maar toen het licht werd kwam ook weer de energie. En die laatste vijf, zes uur gingen supersnel. Al kon ik op het einde niet meer lopen."

Om het allemaal nog even iets meer drama te geven, kreeg De Groodt een kwartier voor het einde van de marathon een belletje van Siem zelf, om hem nog even die extra boost te geven. "Als hij dan zegt dat ie trots op je is, breek je. Ik had het al moeilijk op het einde en op zo'n moment komt alles samen."

Nu even bijkomen zit er voor De Groodt eigenlijk nauwelijks in. Nog altijd kunnen mensen geld doneren via een speciale site en op 9 maart is er nog een darttoernooi en loterij met vele prijzen. Het geld gaat naar het goede doel. Siem zal zelf bij die loterij aanwezig zijn. Inmiddels heeft de Hilversummer met de marathon en doneersite bij elkaar opgeteld al 3000 euro opgehaald. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>