Beste markt van Nederland blijft voor Hilversum doel
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Op de markt mag best meer reuring zijn, vindt Jaeger.
Op de markt mag best meer reuring zijn, vindt Jaeger. (Foto: Bastiaan Miché)

Beste markt van Nederland blijft voor Hilversum doel

  Mensen

HILVERSUM - Hoe zit het met de eerder uitgesproken ambitie om van de Hilversumse markt de beste markt van Nederland te maken? Dat was de belangrijkste vraag tijdens de politieke discussie over het verlagen van de markttarieven voor de kooplui. Die ambitie is er nog altijd, stelt economiewethouder Wimar Jaeger. "Dat kan namelijk ook, zeker op zaterdag. Maar eenvoudig is het niet."

Het gaat op dat moment allang niet meer over het verlagen van die markttarieven en de te veel betaalde tarieven teruggeven. Daarover zijn alle politici het wel eens, al vraagt relatieve nieuwkomer Peter Veenendaal van GroenLinks nog wel even aan Jaeger om de discussies tussen de gemeente en de marktondernemers over die tarieven in vijf minuten samen te vatten. Dat doet de wethouder vervolgens keurig. De belangrijkste reden om die tarieven eerder te verhogen, had te maken met de opknapbeurt van het plein.

Maar nu beseft iedereen - hoewel de Hilversumse markt voor kooplui zeker niet de duurste is - dat die verhoging toch wat aan de forse kant was. Het zijn namelijk geen gemakkelijke tijden voor de markt. Dat geldt vooral, gezien de best vele lege plekken, voor de woensdag.

Grote vraag is nu de markt wat geld (20.000 euro) overhoudt, hoe deze een boost kan krijgen. De markt veranderen - bijvoorbeeld qua indeling - is niet eenvoudig. Immers, de ondernemer die er het langste zit, mag als eerste een plek uitkiezen.

Er wordt dus, beseft ook Jaeger, niet altijd even goed gekeken naar de totale opzet van de markt. De wethouder hoopt daarom met de marktcommissie tot een soort deal te komen over optimalisatie van de markt. Hij denkt daarbij aan bijvoorbeeld een 'horecapleintje'. Ook roept hij Hilversumse amateurverenigingen op om tijdens marktdagen op het plein op te treden. Overigens bestaat de kans dat de tarieven voor de ondernemers voor de volgende jaren weer omhoog gaan.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>