Foto's : Bastiaan Miché
Foto's

Grootschalige oefening op Media Park

  Mensen

HILVERSUM - Spektakel op het Media Park. Daar vond donderdagavond een Grootschalige Multidisciplinaire Veld Oefening (GMVO) plaats door de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek (Brandweer, GHOR en Bevolkingszorg).

Eenmaal per jaar - om zo goed voorbereid te zijn op de bestrijding van grootschalige incidenten en rampen - is zo'n oefening. Oefenen met elkaar kan ons immers helpen beter geprepareerd te zijn op situaties die in de toekomst kunnen voorkomen, is daarbij de gedachte. Het doel van deze GMVO-oefening, die de naam 'Vivet' droeg, is het oefenen en testen van procedures en de onderlinge communicatie tussen de diverse deelnemers.

Daarnaast trainen de deelnemers natuurlijk ook hun eigen uitvoerende handelingen tijdens incidenten.De oefening speelde zich grotendeels binnen in één van de gebouwen en de directe omgeving van deze oefenlocatie was afgezet voor niet-deelnemers. Ook werd er gebruik gemaakt figuranten en tegenspelers. Zelfs de zogenaamde 'oefenpers' was van de partij. Meer berichten