Hilversumse schone in finale Miss Beauty of Noord-Holland
Foto: Bastiaan Miché

Hilversumse schone in finale Miss Beauty of Noord-Holland

  Mensen

HILVERSUM - Ze is mooi, sportief, zelfverzekerd en - ja, écht wel - slim. En dus staat de Hilversumse Sophie Egberink volgende maand in de finale van Miss Beauty of Noord-Holland.

Catwalklessen, socialmediatraining, zo veel mogelijk geld inzamelen voor het aan de verkiezing gekoppelde goede doel: meedoen aan de competitie Miss Beauty of Noord-Holland is best pittig, heeft finaliste Sophie Egberink inmiddels in de gaten. "Maar we doen ook leuke dingen hoor", lacht de Hilversumse. "Lekker met die meiden tutten en kletsen."

Egberink is 22 jaar, woont al haar hele leven in Hilversum, ging naar het Roland Holst College en is nu eerstejaars student Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze denkt eraan om later als diëtiste aan de slag te gaan.

Verder is ze momenteel regelmatig te zien in sportschool Health Works Fitness op het Media Park waar ze een bijbaantje heeft. Voor de camera had ze al wel een enkele keer gestaan. Dat beviel, zegt ze, het deed haar zelfvertrouwen goed. En dus besloot ze zich aan te melden voor de missverkiezing.

Anderhalve week terug nam ze deel aan de casting, samen met honderd andere meiden. Ze moest zichzelf presenteren in de meest diverse outfits en in bikini. Voelde dat volgens sommigen vrouwonvriendelijke onderdeel van een Missverkiezing niet vreemd? "Het was wel gek om te doen. Als tien man naar je kijkt, is dat wel heel spannend. Ik heb ook zo veel gezweet, ik was heel zenuwachtig. Maar aan de andere kant sport ik veel en ben ik ook wel heel zeker van mijn lichaam."

En deze verkiezing is veel meer dan een groep mooie meiden bij elkaar. Er is een goed doel aan gekoppeld (LINDA.foundation, red.) en ook intelligentie speelt een rol. Zo moesten de deelnemers hun zegje doen en aantonen dat ze een woordje Engels spreken. In het Engels kreeg Egberink de vraag waarom zij Miss Beauty zou moeten worden. Haar antwoord was - in het kort - dat ze vooral een positief mens is en altijd het positieve ergens wil uithalen.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten