Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Bijzondere foto's en verhalen KiKa nu te zien in Museum Hilversum

Mensen

HILVERSUM - Vier dagen lang is het werk van vijftig fotografen, waaronder bekende namen als Carla van de Puttelaar, Raymond Rutting en Micky Hoogendijk en net zoveel (ex-)patiënten van KiKa te zien in Museum Hilversum. De twee zijn een samenwerking aangegaan. Dat heeft geleid tot een bijzondere tentoonstelling: 'Door de ogen van'.

"Kinderen die de ervaring van kinderkanker in hun bagage meedragen hebben in hun blik een extra dimensie. Wij willen deze dimensie zichtbaar maken met fotografie", is de uitleg van Frits Hirschstein, directeur van Stichting Kinderen Kankervrij, beter bekend als KiKa, over de totstandkoming van deze speciale foto-expositie.

Zo'n vijftig fotografen hebben zich belangeloos ingezet, samen met kinderen die kanker hebben (gehad). Elk duo heeft een onderwerp gekozen en dit gefotografeerd. Fotograaf des Vaderlands, Jan Dirk van den Burg, vormde een koppel met Kay. Samen hebben ze zijn kat op de gevoelige plaat vastgelegd. "Kay heeft tijdens zijn ziekte veel steun aan poes Sammy gehad en wilde graag een echt portret maken, met de aandacht op de ogen en het karakter van Sammy. Ik heb hem ook gefotografeerd, waarbij Sammy als een soort kattenmasker diende", verklaart de maker.

De werken in deze fototentoonstelling worden geveild via Catawiki. De volledige opbrengst komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. 'Door de ogen van' is te zien in het museum aan de Kerkbrink 6 van donderdag 4 tot en met zondag 7 april. De openingstijden zijn van 11.00 tot 17.00 uur.

Portret van poes Sammy, die heel belangrijk was voor Kay. Foto: Jan Dirk van den Burg/Kay

Uit de krant