Regenboogkerk scoort voor voedselbank
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De opbrengst was heel behoorlijk.
De opbrengst was heel behoorlijk. (Foto: Bastiaan Miché)

Regenboogkerk scoort voor voedselbank

  Mensen

HILVERSUM - Helaas is de voedselbank nog altijd echt nodig. Positief is dan wel weer dat mensen massaal bijdragen wanneer er acties plaatsvinden.

Dat werd ook weer duidelijk zaterdag in de Albert Heijn aan de Langestraat. In het kader van de veertigdagentijd zamelde een groep mensen van de Regenboogkerk tussen 10.00 en 16.00 uur voedsel en andere langer houdbare producten in voor de voedselbank.

De opbrengst bedroeg uiteindelijk 38 volle kratten, vertelt Renze Sleeking namens de diaconie van de kerk aan de Hilversumse Nassaulaan. "Bij elkaar is het een behoorlijke hoeveelheid. Daar zijn we heel tevreden mee. Het was ook fijn dat Albert Heijn een speciale tafel had gecreëerd met producten voor de voedselbank."

Het is zeker niet de eerste keer dat de Regenboogkerk, net als vele kerken trouwens, zich inzet voor het goede doel. "Vaak onterecht wordt verondersteld dat mensen het een beetje aan zichzelf te danken hebben dat ze schulden hebben en bij de voedselbank moeten aankloppen", aldus Sleeking.

"In de meeste gevallen ligt de oorzaak er veel meer in dat mensen, die op het randje van een minimuminkomen leven, geen buffer hebben om tegenslagen op te vangen. Ook komen mensen die een onzeker inkomen hebben in aanraking met de voedselbank, en zo zijn er meer mensen die door omstandigheden zoals een scheiding of een faillissement in financiële problemen komen. Meestal toch door oorzaken buiten hun invloedssfeer."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>