Stap voor stap werken aan verbetering positie LHBTI'ers
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché (Foto: Bastiaan Miché)

Stap voor stap werken aan verbetering positie LHBTI'ers

  Mensen

HILVERSUM - Op zo veel terreinen zijn slagen te maken. Waar begin je dan? Hilversum Inclusief begint met het organiseren van ontmoeten en bouwt van daaruit verder.

Stap voor stap werken aan ontmoeting, sociale acceptatie, veiligheid en zichtbaarheid. Hier houdt de werkgroep Hilversum Inclusief zich mee bezig. Een groot vraagstuk dat het platform klein wil aanvliegen. Voorlopig geldt wijkcentrum De Geus als het startpunt. In de nabije toekomst moeten er meer ontmoetingsplekken komen in Hilversum.

Waar begin je als werkgroep Hilversum Inclusief? De opgave die voorligt is heel groot en tegelijkertijd algemeen. Daarnaast is er qua basisinfrastructuur weinig. Een COC is er niet meer. Voorheen zat deze instantie, die zich inzet voor lesbiennes, homo's, biseksuelen, transgenders en interseksuelen (LHBTI), aan de Groest en de Herenstraat. Het kantoor van Midden-Nederland, waar goed mee samen wordt gewerkt, zit nu in Utrecht.

Voor de leden van het platform is het inderdaad een ingewikkelde vraag. Een aantal zaken helpt hen wel. Zo is Hilversum sinds mei 2017 een Regenbooggemeente, werkt er bij de gemeente een LHBTI-ambtenaar (8 uur in de week), heeft Hilversum vorig jaar de intentieverklaring regenboogsteden ondertekend en, het belangrijkste, de gemeenteraad heeft eind februari LHBTI-beleid vastgesteld. "Ik vind deze portefeuille een eer", sprak LHBTI-wethouder Karin Walters in die raadsvergadering. "Het gaat over jezelf zijn in Hilversum. Een basiskwaliteit die er nog niet voor iedereen is", voegde zij daaraan toe.

Dit beleid is mede met de input van het platform, dat qua deelnemers groeit, tot stand gekomen. Dit geeft Hilversum Inclusief handvatten. Ontmoeten is één van de vijf speerpunten. Dat gebeurt nu al om de twee weken op vrijdag in De Geus tussen 14.00 en 16.00 uur. Dit is de locatie waar iedereen welkom is. Het is de wens om verschillende maatschappelijke groepen met elkaar te verbinden.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>