MZS-steun voor het gehandicapte kind
Bij de Klimopschool zijn ze blij met de geschonken (loop)fietsen.
Bij de Klimopschool zijn ze blij met de geschonken (loop)fietsen. (Foto: Bastiaan Miché)

MZS-steun voor het gehandicapte kind

  Mensen

HILVERSUM - De duimen gaan omhoog. Leerkrachten en leerlingen van de Klimop zijn blij met de spiksplinternieuwe (loop)fietsen, miniskelter en het tankstation dat zij hebben gekregen van de Stichting Mens, Zorg en Sport (MZS).

Bij de Hilversumse school zeggen ze dat deze fietsen goed van pas komen. Alle kinderen kunnen nu werken aan hun stabiliteit. Zo is kunnen fietsen voor sommige van de Klimopleerlingen, waar kinderen met een beperking les krijgen, lang geen gegeven. Met de gift van MZS, een grote step volgt nog, kan de school hiermee aan de slag gaan.

MZS verzorgt voor de vierde keer een benefietwedstrijd. Iedere keer kiest de stichting een lokaal kleinschalig initiatief dat zij ondersteunt. Het idee achter MZS is om de saamhorigheid binnen, maar ook buiten het voetbalveld te bevorderen.

In 2017 zette Voetbal Hilversum, de voorganger van MZS, zich in voor de ernstig zieke Noah van den Hoek, de zoon van BZC'13-voorzitter Jeroen van den Hoek. Vorig jaar zetten de vrijwilligers de ouderen in de zorg in het zonnetje. Nu heeft de stichting gekozen voor het gehandicapte kind. Met hulp van sponsors en vragen wat de Klimopschool bijvoorbeeld nodig heeft, zorgt de stichting voor de gewenste spullen. "Het is simpel, praktisch en effectief", stelt Simon Arp namens MZS.

Naast de Klimopschool verblijdt de stichting bijvoorbeeld ook nog de Mozarthof. Morgen brengt een MZS-delegatie ski's naar deze school. Daar blijft het dit jaar niet bij. In september verzorgt de stichting in samenwerking met Zwaluwen Jeugd Actie twee voetbalclinics voor kinderen met een beperking.

Op woensdag 29 mei speelt het Hilversums elftal tegen het Regioteam Gooi en Omstreken. Dat gebeurt om 20.00 uur bij SV Loosdrecht. De Hilversumse wethouder van Sport, Floris Voorink, verricht de aftrap. Eerst spelen twee G-teams een voorwedstrijd.

Meer berichten