CDA brengt Hilversums vrijwilligerswerk in kaart
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Veel organisaties zoeken vrijwilligers.
Veel organisaties zoeken vrijwilligers. (Foto: Bastiaan Miché)

CDA brengt Hilversums vrijwilligerswerk in kaart

  Mensen

HILVERSUM - Hoe is het gesteld met het vrijwilligersleven in Hilversum? Dat gaat het CDA de komende periode inventariseren. Voor de zomer presenteert de grootste oppositiepartij de resultaten aan het college van burgemeester en wethouders in de hoop dat die er werk van gaat maken.

Vrijwilligers zijn volgens CDA-raadslid Gerben van Voorden het cement van de samenleving. "Het zijn mensen die zich met hart en ziel inzetten voor een ander en een onmisbare schakel vormen in de binding en de leefbaarheid van onze wijken en buurten."

Maar het vrijwilligerswerk staat onder druk. Veel organisaties hebben moeite (nieuwe) vrijwilligers te werven. Laatst luidde De Zoutkeet (zie foto) in deze krant nog de noodklok. Het vrijwilligersbestand vergrijst en wordt kleiner, waardoor het openhouden van de speeltuin in het geding zou kunnen komen.

Volgens het CDA kan de gemeente het vrijwilligerswerk aantrekkelijker maken. Om dat te kunnen doen, is het handig te weten hoe de vlag ervoor staat. Dat gaat de fractie in kaart brengen met een enquête voor niet-vrijwilligers, vrijwilligers en vertegenwoordigers van organisaties. Wat vinden zij van dit werk en wat is hun mening over de manier waarop dit in Hilversum is georganiseerd, zijn bepalende vragen.

De vragenlijst is in te vullen op www.goedvoorhilversum.nl. Papieren versies liggen klaar in Bibliotheek Hilversum, wijkcentrum St. Joseph, De Kruisdam in de Hilversumse Meent en Lopes Dias.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>