Woede en massale rouw na zelfdoding Marwan (15)
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto's: Bastiaan Miché

Woede en massale rouw na zelfdoding Marwan (15)

  Mensen

HILVERSUM - Geschokte en woedende reacties op social media op het bericht dat de 15-jarige Marwan Benkodad zichzelf maandagavond van het leven beroofde nadat hij door medescholieren zou zijn gepest. Het djanazah-gebed dinsdag in moskee Al Amal aan de Hilversumse Minckelersstraat werd dinsdagavond massaal bezocht.

Veel mensen wensen de familie veel sterkte. Meer dan duizend mensen waren rond 18.00 uur bij de moskee om de jongen de laatste eer te bewijzen. De gemeente had verkeersregelaars geregeld en ook de politie hielp hierbij.

Maar ook veel mensen richten hun woede op de pesters en de school waar de jongen naartoe ging, het Hilfertsheem College. De school meldt zelf op de eigen website dat de jongen uit de derde klas 'door een noodlottig ongeval om het leven is gekomen'. 

Dinsdag hield de school een bijeenkomst met leerlingen en de mentor om bij dit verlies stil te staan. "De hele dag is er gelegenheid geweest tot gesprek, het delen van verdriet en voor het stellen van vragen. Ook de komende dagen is er voor leerlingen, die dit nodig hebben, begeleiding beschikbaar. 

Vanuit de gemeente klinkt dat burgemeester Pieter Broertjes contact heeft gehad met de familie. "De eerste zorg is gericht op de nabestaanden", is de reactie. Morgen brengt hij een bezoek aan hen om condoleances over te brengen. 

Op social media gaat nu een oproep de ronde om woensdag 29 mei de jonge Hilversummer te herdenken. Het idee is om rond 19.30 uur op het veldje bij de Stroeslaan-Letteriestraat in Noord, waar maandag de traumahelikopter landde, te zorgen voor een witte bloemenzee ter nagedachtenis aan Marwan. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>