Afbeelding
Foto: Wereldouders

Montessorischool-Centrum 'scoort' voor WereldOuders

Mensen

HILVERSUM - Leerlingen van de Montessorischool-Centrum in Hilversum hebben een fantastisch bedrag bijeen gehaald voor Stichting WereldOuders. Afgelopen week werd een cheque met daarop een bedrag van maar liefst 7654,63 euro overhandigd. 

Elk jaar houdt de Hilversumse basisschool een goede doelenactie en dit jaar viel de keuze op de van oorsprong Hilversumse stichting. WereldOuders heeft als doel om kwetsbare en thuisloze kinderen in Latijns-Amerika een stabiele thuisbasis te bieden, zodat ze kans hebben op een betere toekomst. Vanuit de veiligheid van een familie krijgen de kinderen individuele aandacht en steun op het gebied van medische zorg, onderwijs en zelfredzaamheid.

De actie van de Montessorischool-Centrum stond in het teken van de #KeepDreamsAlive campagne, waarbij WereldOuders een bijdrage wil leveren om de dromen en wensen van kinderen in Latijns-Amerika - en dan in het bijzonder de 'onderwijsdroom'- waar te maken. 

De actie eindigde met een activiteitenochtend, veiling en cheque-uitreiking. Afgelopen week waren er verschillende presentaties om de kinderen te vertellen over het werk van WereldOuders en hebben de kinderen in de lessen spelenderwijs meer geleerd over Latijns-Amerika en WereldOuders.

De kinderen kregen de opdracht gekregen om in korte tijd zoveel mogelijk geld voor WereldOuders op te halen. Dit deden zij op hun eigen creatieve manier. Denk aan flessen inzamelen, tekeningen maken en verkopen of een heitje voor een karweitje.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Coördinator vreest dit najaar voor forse cliëntentoename Ook bij Gooise Voedselbank geen sprake van zomerdip Mensen 12 aug, 11:30
Afbeelding
Orgelconcert in St. Vituskerk door Sander van den Houten Cultureel 12 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
'Nu trekt dit publiek altijd naar Amsterdam en Utrecht en dat is niet nodig' Jonge groep dj’s willen onder de naam Filtrum techno naar Hilversum halen Cultureel 11 aug, 17:00
Logo
Afbeelding
Invloed corona merkbaar in cijfers geregistreerde misdrijven Meer woninginbraken, maar minder jeugdoverlast en huiselijk geweld in Wijdemeren Politie 11 aug, 16:00
Afbeelding
Automobiliste botst tegen boom en belandt in ‘s-Gravelandsevaart 112 11 aug, 10:00
Afbeelding
Onderdompelen in de natuur tijdens Shinrin-yoku wandeling in Pinetum Natuur en Milieu 11 aug, 09:30
Afbeelding
Het heidehaantje Column GNR 11 aug, 08:03
Afbeelding
Wie wordt de Gooi en Omstreken ‘Buur van het Jaar’ 2022? Buurt / wijk 10 aug, 17:20
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief