Oefenen met een echte brand in containers op oefencentrum Crailo.
Oefenen met een echte brand in containers op oefencentrum Crailo. Foto: Bob Awick

Brandweer ontmantelt oefencentrum Crailo

Mensen

HILVERSUM - Brandweer Gooi en Vechtstreek is druk bezig met het ontmantelen van oefencentrum Crailo. Per 1 juli moet het terrein verlaten zijn.

De brandweer oefent sinds 2009 op deze locatie, die daarvoor door defensie werd gebruikt. Het terrein wordt nu door de provincie vrij gegeven voor gebiedsontwikkeling en daarom moet de brandweer vertrekken.

Verwend
"We zijn natuurlijk enorm verwend met zo'n mooi oefencentrum op soms maar een paar minuten rijden van de brandweerkorpsen", zegt Joop Huizing. "Nu moeten we een heel stuk verder weg gaan oefenen."

Hij legt uit dat brandweermensen in ieder geval een tot twee dagen per jaar in de meest extreme omstandigheden moeten trainen. Op Crailo stonden daarvoor containers waar echt in gestookt kon worden.

Toekomst
Brandweer Gooi en Vechtstreek gaat nu tijdelijk ergens anders oefenen. Dat kan op de Maasvlakte zijn, maar ook in buurland Duitsland.

Het is de bedoeling dat er op termijn wel weer een oefencentrum in Midden-Nederland komt waar zowel de veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, Flevoland en Utrecht zullen gaan oefenen.

De brandweermensen die werkzaam waren op het oefencentrum, worden nu in Nederhorst den Berg en Naarden gestationeerd.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Coördinator vreest dit najaar voor forse cliëntentoename Ook bij Gooise Voedselbank geen sprake van zomerdip Mensen 12 aug, 11:30
Afbeelding
Orgelconcert in St. Vituskerk door Sander van den Houten Cultureel 12 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
'Nu trekt dit publiek altijd naar Amsterdam en Utrecht en dat is niet nodig' Jonge groep dj’s willen onder de naam Filtrum techno naar Hilversum halen Cultureel 11 aug, 17:00
Logo
Afbeelding
Invloed corona merkbaar in cijfers geregistreerde misdrijven Meer woninginbraken, maar minder jeugdoverlast en huiselijk geweld in Wijdemeren Politie 11 aug, 16:00
Afbeelding
Automobiliste botst tegen boom en belandt in ‘s-Gravelandsevaart 112 11 aug, 10:00
Afbeelding
Onderdompelen in de natuur tijdens Shinrin-yoku wandeling in Pinetum Natuur en Milieu 11 aug, 09:30
Afbeelding
Het heidehaantje Column GNR 11 aug, 08:03
Afbeelding
Wie wordt de Gooi en Omstreken ‘Buur van het Jaar’ 2022? Buurt / wijk 10 aug, 17:20
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief