Zoutkeet krijgt Vredespaal van Hilversum
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Eerder onthulden pastoor Jules Dresmé en buurtwerker Tukkie Tuk de vredespaal.
Eerder onthulden pastoor Jules Dresmé en buurtwerker Tukkie Tuk de vredespaal. (Foto: Bastiaan Miché)

Zoutkeet krijgt Vredespaal van Hilversum

  Mensen

HILVERSUM - De zesde vredespaal van Hilversum komt te staan bij De Zoutkeet. Het druk bezochte wijkcentrum van het Zeeheldenkwartier is vooral bekend vanwege de speeltuin, in 1909 opgericht in de Oude Haven.

De vrijwilligers organiseren bingo's, rommelmarkten en buurtfeesten zoals Sinterklaas. De Zoutkeet biedt daarnaast onderdak aan een twintigtal clubs voor fotografie, zang, dans, yoga en schilderen. "De Zoutkeet is een plek van activiteit en ontmoeting voor een grote diversiteit aan mensen, van jong tot oud", aldus predikant Tom Rijken en Anne de Jong namens het vredesteam.

De Kapel is in 2014 begonnen met het waarderen van mensen en organisaties in Hilversum die zich inzetten voor vrede: het bevorderen van verdraagzaamheid, verbinding en veiligheid. Elk jaar wordt in de vredesweek in september een paal geplaatst met in vier talen de boodschap 'Moge er vrede op aarde zijn'. 

Eerder onthulden burgemeester Pieter Broertjes, pastoor Jules Dresmé, buurtwerker Tukkie Tuk, Maurice van Kouwen van de Gooise Daltonschool en de welzijnswerkers van Wijkcentrum Lopes Dias een vredespaal.

Met het plaatsen van vredespalen wil de Kapel, de geloofsgemeenschap van vrijzinnigen, doopsgezinden en remonstranten, het vizier richten op het vele wat er tussen mensen goed gaat in Hilversum. Max Tak zal als voorzitter van De Zoutkeet op woensdag 25 september om 16.00 uur in een feestelijke bijeenkomst de zesde vredespaal onthullen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>