Hilversumse kinderen verrast met gaaf Zomerpretpakket Nationaal Fonds Kinderhulp
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
In De Stookplaats werden de Zomerpretpakketten uitgedeeld.
In De Stookplaats werden de Zomerpretpakketten uitgedeeld. (Foto: Bastiaan Miché)

Hilversumse kinderen verrast met gaaf Zomerpretpakket Nationaal Fonds Kinderhulp

  Mensen

HILVERSUM -Trots toont Roid zijn nieuwe sporttas met daarin onder meer een voetbal, spelletjes, een zwemband, boeken en potloden. Ook krijgt hij voor de komende zomermaanden bioscoopkaartjes en een dagje uit inclusief vervoer voor vier personen naar een pretpark mee.

En gaat Loyd nog op vakantie? 'Nee', is het antwoord. Wel gaat hij een nachtje logeren bij zijn oom. In Bussum. Daar heeft hij zin in. De jongen is een van de 32 kinderen (allemaal uit Hilversum) die woensdag - tijdens de landelijke aftrap van de actie - op Werf35 aan de Mussenstraat een Zomerpretpakket ontvangt van het Nationaal Fonds Kinderhulp.

De pakketten worden uitgedeeld door Ilse de Voogd (Kinderhulp), Igor Krulsnor (ambassadeur Kinderzwerfboek) en de Hilversumse wethouder Annette Wolthers van Werk & Inkomen. "Elk kind hoort erbij en doet ertoe", zegt zij. "Het is heel belangrijk dat kinderen na zes weken zomervakantie op school met klasgenootjes kunnen kletsen over de beleefde vakantieavonturen. Daarom is deze actie van Kinderhulp ook zo goed."

Door heel het land worden 5.000 van deze pakketten uitgedeeld. Dat is ruim twee keer zoveel als vorig jaar en veel meer dan de 300 van 2017 toen de actie voor het eerst was.

De aanleiding moge duidelijk zijn. De zomervakantie is begonnen of begint bijna. Maar veel gezinnen gaan niet op vakantie omdat er geen geld is. Voor de kinderen betekent dit een lange periode waarin zij niets meemaken.

Volgens Nationaal Fonds Kinderhulp is zo'n zomervakantie voor ruim 300.000 kinderen die opgroeien in armoede eigenlijk een periode waarin ze weinig bijzonders meemaken. "Er is geen geld. Soms zelfs niet voor een ijsje", aldus woordvoerder Irene Boersma van Kinderhulp. "Terug op school in september voelen ze zich buitengesloten, want ze hebben geen avonturen meegemaakt om over te vertellen. Dat moet anders."

Morgen meer hierover in de Gooi en Eembode.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>