Fantastische dag voor kinderen en ouderen met beperking op Vliegveld Hilversum
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto's: Wings for All

Fantastische dag voor kinderen en ouderen met beperking op Vliegveld Hilversum

  Mensen

HILVERSUM - Iedere keer weer een bijzonder gezicht en dat was dit keer niet anders. Want voor alweer het 27ste jaar was op Vliegveld Hilversum, afgelopen vrijdag, een Wings for All dag voor kinderen en ouderen met een beperking.

De gelukkige gasten waren dit keer veertig kinderen van de Boemerang uit Hilversum, net zo veel kinderen van de Visio groep uit Huizen/Amsterdam en tien ouderen van Amaris Zuiderheide de Rubina uit Hilversum, allen met hun begeleiders.

Rond 12.00 uur stond de hele groep te wachten bij het hek van het vliegveld. Vijf minuten later ging het hek open en ging de hele groep achter een oude Rolls Royce (zie foto onder) naar het feestterrein bij de hangaar van Parachutisten Centrum Midden Nederland. Daar stond een uitgebreide lunch voor de gasten klaar. 

(Tekst gaat verder onder de foto)


De drie parachutisten die om precies 12.30 uur keurig voor alle gasten landden, waren het signaal dat de rondvluchten konden starten. Kinderen en ouderen die mobiel waren werden onder begeleiding van de bewaking van Wings for All naar de vliegtuigen gebracht en in de vliegtuigen geholpen. Kinderen en ouderen welke niet zo mobiel waren werden met behulp van een kraan in het vliegtuig getakeld. Van jong tot oud, bij aanvang van de vlucht toch een beetje spanning, maar bij terug komst een geweldige lach op hun gezichten.

Marina, een vrijwilligster uit Loosdrecht, was samen met een vriendin aanwezig om iedereen die dat wilde te schminken. Zo kreeg de 68-jarige mevrouw de Leeuw (zie foto onder) een geweldige leeuw op haar gezicht getekend.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Rond 14.30 uur ging de friettent open en werd iedereen voorzien van een frietje, kroket of wat anders lekkers, ondertussen gingen de rondvluchten gewoon door. Ook was er dankzij leden van de Gooise Zweefvliegclub de gelegenheid voor een aantal om zelfs met een zweefvliegtuig mee te mogen vliegen. In totaal zijn er zestig vluchten gemaakt, waarbij iedereen die mocht vliegen ook daadwerkelijk heeft gevlogen. En niet onbelangrijk, het bleef droog. 

Volgend jaar is er weer een Wings for All dag: op 4 september 2020. Welke school of instelling dan de gasten zullen zijn, is nu nog niet bekend. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>