Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Zesde vredespaal van Hilversum staat bij De Zoutkeet

Mensen

HILVERSUM - Een feestelijk moment woensdagmiddag bij de Zoutkeet. Terwijl vele kinderen in de naastgelegen speeltuin aan het spelen waren, kreeg het drukbezochte wijkcentrum in Hilversum-Zuid onder massale belangstelling de zesde vredespaal van Hilversum uitgereikt.

De Kapel is in 2014 begonnen met het waarderen van mensen en organisaties in Hilversum die zich inzetten voor vrede: het bevorderen van verdraagzaamheid, verbinding en veiligheid. Elk jaar wordt in de vredesweek in september een paal geplaatst met in vier talen de boodschap 'Moge er vrede op aarde zijn'.

Eerder onthulden burgemeester Pieter Broertjes, pastoor Jules Dresmé, buurtwerker Tukkie Tuk, Maurice van Kouwen van de Gooise Daltonschool en de welzijnswerkers van Wijkcentrum Lopes Dias een vredespaal. Met het plaatsen van vredespalen wil de Kapel, de geloofsgemeenschap van vrijzinnigen, doopsgezinden en remonstranten, het vizier richten op het vele wat er tussen mensen goed gaat in Hilversum.

Marg Tax had als voorzitter van De Zoutkeet de eer om de vredespaal te onthullen. Naast vertegenwoordigers van De Kapel waren ook eerdere winnaars, waaronder Dresmé, aanwezig, net als leden van de kindergemeenteraad van Hilversum.

Uit de krant