Hilversum scoort 'goed' op Regenboog Monitor
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Hilversum scoort 'goed' op Regenboog Monitor

  Mensen

HILVERSUM - De gemeente Hilversum is één van de drie gemeenten in midden-Nederland die een 'goed' scoort in de zogenaamde Regenboog Monitor 2019 van COC Midden-Nederland. Een jaar terug scoorde de mediastad nog een voldoende. 

Maar Hilversum heeft het afgelopen jaar veel gedaan om het onderwerp op de kaart te zetten. Zo kwam er een Diversiteitsraad, is er het beleidsplan 'Jezelf zijn in Hilversum' en de vrijdag gestarte Rainbow Week met allerlei activiteiten en evenementen. "COC Midden-Nederland is blij met de ontwikkelingen in gemeente Hilversum", vermeldt het rapport. "Het vaststellen van een beleidsplan LHBTI en het instellen van een Diversiteitsraad zijn van essentieel belang om de komende tijd structureel aandacht te besteden aan LHBTI inwoners in gemeente Hilversum."

Wel krijgt Hilversum het advies om naast veel aandacht voor zichtbaarheid en evenementen ook te investeren in 'duurzame positieverbetering' voor LHBTI’s. 

COC Midden-Nederland presenteert op de lijst vanwege Coming Out Dag. De belangenbehartiger voor lesbiennes, homo's, biseksuelen, trans- en intersekse personen (LHBTI) beoordeelde in deze monitor de 28 Regenboog Stembusakkoorden die in Midden-Nederland zijn getekend door politieke partijen in gemeenten en de provincie. De rapportage concludeert dat er ten opzichte van vorig jaar 'goede stappen vooruit' zijn gezet wat betreft de invulling van de beloften uit de akkoorden.

Naast Hilversum scoren Amersfoort en Utrecht een goed. Veertien gemeenten (waaronder Huizen) scoren een voldoende, negen (waaronder Laren en Blaricum) een matig en twee (waaronder Gooise Meren) een slecht. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>