Regenboogvlag wappert op tal van plekken in Hilversum
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De Gooise Praktijkschool.
De Gooise Praktijkschool. (Foto: © Bastiaan Miché)

Regenboogvlag wappert op tal van plekken in Hilversum

  Mensen

HILVERSUM - Onder meer bij het raadhuis en verschillende scholen in Hilversum ging vrijdag - Coming Out Day - de regenboogvlag de lucht in. Tevens was dit de start van de Rainbow Week. 

Tijdens de Coming Out Day en de Rainbow Week draait het in het bijzonder om zichtbaarheid en acceptatie van de LHBTI+-gemeenschap. Een week vol activiteiten voor iedereen waarbij ontmoeting centraal staat. 

Hilversum werd vrijdag langzaamaan in de regenboogkleuren gebracht door onder meer de voorzitter van COC Nederland, Astrid Oosenbrug en wethouder LHBTI, Karin Walters. Eerst hesen zij de vlag bij het raadhuis. Daarna stapten ze op de fiets en hesen ze samen met leerlingen van drie middelbare scholen - achterneevolgens het Gemeentelijk Gymnasium, Roland Holst College en de Gooise Praktijkschool - de regenboogvlaggen. 

Oosenburg: "Voor mij geldt: zonder zichtbaarheid geen acceptatie. En daar gaat het om op Coming out dag, laten zien dat je er mag zijn, wat ook je seksuele voorkeur, genderidentiteit of geslachtskenmerken zijn. Daarom hijsen we de regenboogvlag. Dat doe ik dit jaar graag in Hilversum op drie scholen. Ik vind het gaaf dat de gemeente Hilversum zo laat zien dat ze achter LHBTI-jongeren staan."

Komende week zijn er allerlei activiteiten en evenementen rondom de Rainbow Week. Zo is er onder andere zaterdagmiddag een rainbow rugby clinic op de Rugbyclub Hilversum en woensdag hiphop & pride in de Vorstin. De week wordt vrijdag 18 oktober afgesloten met een Hillywood Rainbow Ball in eveneens de Vorstin.

Zie ook Hilversum scoort 'goed' op Regenboog Monitor<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>