Hilversumse opent haar kliniek met sponsorloop in strijd tegen borstkanker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Wilma Schoutens-Buijsmann kijkt uit naar de opening op zondag 17 november.
Wilma Schoutens-Buijsmann kijkt uit naar de opening op zondag 17 november. (Foto: Bastiaan Miché)

Hilversumse opent haar kliniek met sponsorloop in strijd tegen borstkanker

  Mensen

HILVERSUM - Met de opening van haar kliniek in een nieuw onderkomen sluit Wilma Schoutens-Buijsmann een zware periode af en begint de Hilversumse aan een nieuw avontuur.

Ze kijkt terug op een heftig halfjaar, maar nu is het moment daar om het vizier op de toekomst te richten. Binnenkort opent de geboren en getogen Hilversumse Wilma Schoutens-Buijsmann daarom - nu toch echt - haar Kliniek Heihof op een nieuwe locatie aan het Laapersveld: Dudokpand Het oude Pompgemaal.

De officiële en tegelijk ook feestelijke opening is op zondag 17 november en staat geheel in het teken van de strijd tegen borstkanker. Buijsmann werd enkele maanden terug - net nadat ze het huurcontract voor haar nieuwe onderkomen had ondertekend - zelf geconfronteerd met deze ziekte. En dat betekende op dat moment pas op de plaats maken voor familie en vrienden. Maar ook zakelijk was er ineens onzekerheid.

De verhuizing van Kliniek Heihof - van haar achterhuis naar het nieuwe en veel ruimere onderkomen - werd uitgesteld. Ondertussen kreeg de 48-jarige Hilversumse ook bij haar werk veel steun van manlief Marc. Dat blijft de komende tijd onveranderd. 

Inmiddels is Buijsmann - na een operatie in augustus en enkele weken bestralingen - volledig behandelvrij. "De bestraling zelf ging goed, maar emotioneel gezien was het heftig", kijkt ze terug. "Maar nu is het voorbij, het ziet er goed uit. Het ligt achter me. Ik voel me elke dag beter en kan me weer volledig focussen op de toekomst. En achteraf gezien is het ook een verrijking. Ik ben wel wat angstiger, maar ben me ook veel meer bewust van elke dag. En de contacten met de mensen om me heen zijn nu veel intenser."

Nadat Buijsmann zowel privé als zakelijk de nodige tegenslagen had moeten verwerken, ging ze ruim zes jaar geleden van start met Kliniek Heihof. Destijds woonde zij nog in Villa Heihof (vandaar de naam) aan de Utrechtseweg. De Hilversumse was jarenlang werkzaam in de makelaardij, maar door de crisis van toen hield dat op. Hoe nu verder?, was de vraag. Het was de opmerking van een bevriend arts die zei dat de recessie niet zo voelbaar was in de botoxwereld. En zo besloot Buijsmann om het roer om te gooien en te starten met een cosmetische kliniek.

En het werd een succes. Buijsmann werd, zegt ze zelf, door schade en schande wijs in een wereld waar ze daarvoor niet eens zo heel veel mee had. Haar voldoening haalt ze vooral uit het contact met de klanten en ook de marketing vindt ze elke keer een uitdaging. Toch had de locatie aan de Albertus Perkstraat, waar het echtpaar inmiddels naartoe was verhuisd, de nodige nadelen. Zo liepen privé en werk soms letterlijk door elkaar en lag de kliniek - achter de woning - niet bepaald in het zicht. En toen kwam Het oude Pompgemaal voorbij; een unieke locatie doordat vriend en oud-zakenpartner Peter Strating voor zijn plotselinge overlijden in datzelfde pand werkzaam was.

De verbouwing van haar nieuwe bedrijfspand is nu klaar. Op 17 november is daar vanaf 13.00 uur de feestelijke finish van de sponsorwandeling, waarvan de opbrengst gaat naar de Breast Care Foundation. De start van de loop is om 11.30 uur bij de Gooise Atletiek Club en vervolgens wandelen de deelnemers langs verschillende gebouwen van Dudok. De route eindigt (uiteraard) bij het eveneens bijzondere gebouw Het oude Pompgemaal.

Belangstellenden kunnen zich voor 19,50 euro (opbrengst voor het goede doel) aanmelden via www.kliniekheihof.nl/sponsorloop.
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>