Mantelzorgdag maakt leven klein beetje draaglijker
Annette Hesterman trad vorig jaar op.
Annette Hesterman trad vorig jaar op. (Foto: Bastiaan Miché)

Mantelzorgdag maakt leven klein beetje draaglijker

  Mensen

HILVERSUM - Luchtig, feestelijk en vooral veel waardering voor de mantelzorgers. Dat zijn de ingrediënten van de jaarlijkse mantelzorgdag. 

Zaterdag 9 november is er reden voor een extra feestje, want het evenement om deze groep in Hilversum in het zonnetje te zetten, viert het eerste lustrum. "De mantelzorgdag is heel belangrijk", stelt initiatiefneemster Petra Scheffer. 

Samen met Ria de Jong en met hulp van Versa Welzijn verzorgen zij dit jaarlijkse uitje. "Het is leuk en goed om contact met elkaar te hebben, maar ook dat je je verhaal kunt delen: het verdriet, maar ook het plezier. Het gaat erom dat we het leven een klein beetje draaglijker maken. 

Zaterdag hebben we heel leuke artiesten en bieden we de aanwezigen waardering. Wie kunnen dat nu beter dan mantelzorgers zelf?", vervolgt de Hilversumse.

Om 10.30 uur is de inloop in het raadhuis. Wethouder Karin Walters opent het bal, waarna meezing-mantelzorgkoor De Lichtpuntjes optreedt. Voor de lunch, die om 13.00 uur wordt geserveerd, zingen en spelen Saskia van Zutphen en Paulette Willemse feestfragmenten uit de Vijfde van Vuile Huichelaar

Tussen 14.15 en 16.30 uur zijn er workshops. Daarmee eindigt het dagprogramma. Om 18.30 uur kunnen de mantelzorgers in Filmtheater Hilversum genieten van Loes Luca's film Mi Vida.

Mantelzorgers die hier bij willen zijn, kunnen zich opgeven bij Petra Scheffer (06-57829112) of Ria de Jong (06-26444433).

Meer berichten