[Update] Rollator of loopfiets voor mindervaliden in centrum Hilversum
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Scheepers (midden) tijdens een handhavingsactie.
Scheepers (midden) tijdens een handhavingsactie. (Archieffoto: Bastiaan Miché)
Update

Rollator of loopfiets voor mindervaliden in centrum Hilversum

  Mensen

HILVERSUM - Mindervaliden die met de fiets naar het centrum willen, hoeven geen sticker meer aan te vragen om hun tweewieler in het dorp te kunnen stallen. Deze regeling gaat in 2020 op de schop. De gemeente gaat het over een andere boeg gooien.

Vanaf 1 januari kunnen zij hun fiets stallen in de ondergrondse fietsenstalling aan de Zeedijk/Herenstraat. Daar kunnen mensen die minder goed ter been zijn gratis een rollator of loopfiets meekrijgen - hun fiets geldt als onderpand. "Dan zitten ze al midden in het centrum en de nieuwe stalling beschikt over een roltrap en een lift die uitkomen op de Zeedijk", aldus wethouder Arno Scheepers.

Hilversum is vorig jaar overgegaan op een nieuw fietsbeleid: fietsen moeten in de rekken en anders verdwijnen ze naar het depot (nu gevestigd in de ondergrondse stalling aan de Zeedijk). Vooral ouderen klaagden hierover, omdat zij de fiets moeten stallen aan de rand van het centrum. 

Om dispensatie te krijgen moesten zij een sticker (in totaal 150 verstrekt) aanvragen. Over het wel of niet krijgen van deze sticker ontstond commotie. Met de nieuwe maatregel is dat arbitraire eruit. 

Overigens, zo meldt de gemeente, mogen mensen met hun gehandicaptenvoertuig wel gewoon parkeren in het centrum. Dat blijft hetzelfde.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>