Stichting MZS schenkt houten speelhuisjes aan De Kleine Prins
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Directeur Toon Smits (links) en Simon Arp spreken de scholieren toe.
Directeur Toon Smits (links) en Simon Arp spreken de scholieren toe. (Foto: © Bastiaan Miché)

Stichting MZS schenkt houten speelhuisjes aan De Kleine Prins

  Mensen

HILVERSUM - "Nu kunnen we nog leuker en spannender spelen", zegt directeur Toon Smits van De Kleine Prins. Sinds vorige week beschikt de school met leerlingen met een lichamelijke of meervoudige beperking over drie spiksplinternieuwe houten huisjes. Gulle gever is de Stichting Mens, Zorg en Sport (MZS), dat eerder al de Mozarthof en de Klimopschool voorzag van nieuw speelmateriaal.

Aan Noah en Puck de eer om de gift van MZS te onthullen in de hagelnieuwe school aan de Soestdijkerstraatweg. Dat gebeurt op een ongewone wijze. De ketting waaraan het grote doek vastzit, wordt vastgemaakt aan hun taxihaak. Zodra de beide leerlingen van De Kleine Prins de hendel naar voren doen, rijden zij zelf naar voren - ze botsen nog bijna op elkaar - en het reuzegrote plastic doek glijdt langzaam van de drie huisjes af. 

Zichtbaar verguld zijn de leerlingen en de leerkrachten, ook al is het geen geheim wat er ingepakt was. De leerlingen hebben de houten speelhuisjes zelf in elkaar gezet. "Daar zijn ze met techniekonderwijs wel drie maanden mee bezig geweest. We hebben het zien groeien van stapeltjes planken tot wat het nu geworden is. Doordat ze het zelf gedaan hebben, zijn ze er ook zuiniger op", aldus de directeur.

Nadat de Hilversumse stichting contact had gezocht met de opvolger van de school van De Trappenberg in Huizen - onderdeel van Stichting De Kleine Prins - zijn de huisjes geregeld. Het geld is opgehaald door de MZS, de organisator van de benefietduels van het Hilversumse elftal. De volgende is woensdag 20 mei - de dag voor Hemelvaart - bij HC&FC Victoria, meldt Simon Arp namens de Hilversumse oud-voetballers.

Smits is zichtbaar tevreden met de gift. Op ieder speelveld kan er een huisje geplaatst worden. Mooier vindt hij de aandacht die er is voor de school met kwetsbare kinderen in de leeftijd van vier tot en met achttien jaar. "Het is mooi om te zien dat we dankzij deze gift uit de samenleving de kinderen iets extra's kunnen bieden. Dat betekent dat wij ook midden in de samenleving staan", zegt hij vlak na de onthulling. De lachende en blije gezichten doen de vertegenwoordigers van MZS goed. "Dat geeft zo veel voldoening en energie", aldus Arp, terwijl hij naar de scholieren kijkt.

Naast de onthulling van de huisjes heeft Arp, assistent-trainer bij Victoria, nog een mededeling. Volgend jaar verzorgen de Hilversummers een voetbalclinic voor de leerlingen van De Kleine Prins. Dit jaar hebben zij al twee clinics verzorgd op de velden van 't Gooi voor deze doelgroep. Het plezier bij de kinderen is onbetaalbaar. Inmiddels heeft de KNVB interesse getoond in dit voetbalparcours. "Dat is echt geweldig. Het gaat om ons dingetje voor deze kinderen."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>