Sarah Peerik:
Sarah Peerik: "Een kat heeft personeel." Foto's: Bastiaan Miché

Kattentrimster start haar droom in fraaie pipowagen

Mensen

HILVERSUM - Op het allerlaatste moment blijkt de lasmouw die Sarah Peerik om heeft tijdens het verzorgen van Gucci - een Maine Coon - toch wel even nodig. Maar verder lijkt deze grote kat volop te genieten binnen deze pipowagen die dienst doet als kattentrimsalon. "Dit is echt mijn droom", aldus de 35-jarige Peerik.

De plek waar de pipowagen staat, aan de Rading vlakbij Zonnestraal, oogt idyllisch: als een soort goed onderhouden privéplekje op een camping. "Je hebt hier de ruimte in een bosrijke omgeving en niet de drukte van de stad", vertelt Peerik, die dus niet bij de mensen aan huis komt. "Dit is het beste voor klant en dier." De wagen staat op het terrein van goede vriend Harm Kuil. Hij zette deze in elkaar nadat Peerik eerder al een pipowagen had aangetroffen en zo het wilde idee bedacht.

(Tekst gaat verder onder de foto)


© Bastiaan Miché

Voordeel van de salon is dat deze ruim, licht en helder is - met een raam bij de trimtafel. Doordat de kat naar buiten kan kijken en afgeleid raakt, kan Peerik gemakkelijker haar werk doen. En klanten kunnen binnen gewoon toekijken en waar nodig helpen de kat rustig te houden. Ook prettig: voor een pipowagen is - als rijdend voertuig - geen vergunning nodig. "Het werkt fijn zo", stelt Peerik. "Je hebt hier niet de dierenartsomgeving met allerlei afdelingen. Hier is veel ruimte. En rust."

Hoewel de Hilversumse tot dusver vooral haar geld verdient als thuiszorgmedewerker, is het werk als gediplomeerd kattentrimster en -oppasser echt haar leven. "Dit is mijn droom. Ik ben met katten opgegroeid, altijd gek met ze geweest. Ze zijn eigenzinnig en onberekenbaar en dat maakt het een uitdaging. Het is heel anders dan met honden, die moet je africhten. Een kat heeft personeel."

Hoe mooi het allemaal ook mag klinken, veel klandizie heeft Peerik nog niet gehad. Daartegenover staat wel dat de klanten die ze heeft mogen verwelkomen allemaal zeer enthousiast en zelfs verbaasd reageerden. De 'Kattentrimster van het Gooi', zoals ze zichzelf op internet omschrijft, staat behalve voor rust ook voor non-invasieve aanpak van iedere kattenvacht. Met 'non-invasief' bedoelt zij katvriendelijk trimmen. "Ik ben er niet om de kat mooier te maken, maar wel om de kat uit de klit te halen en de kat zich weer lekker te laten voelen in zijn eigen vel."

Een behandeling van een uur (nagels knippen, ogen en oren schoonmaken, kammen, borstelen en scheren) kost 55,75 euro. Kijk voor meer informatie op de website kattenoppashilversum.nl of bel 06-41588889.

Uit de krant