Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Imme Dros en Harrie Geelen in het Gulden Boek Hilversum

Mensen

HILVERSUM - Een traditie tijdens de verjaardag van de gemeente: de inschrijving van een bijzondere Hilversummer in het Gulden Boek. Op de 596ste verjaardag, woensdag, waren twee mensen de gelukkigen: het echtpaar Imme Dros en Harrie Geelen, 'als erkenning van hun belangrijke bijdrage aan de jeugdcultuur'.

Een uniek echtpaar met ieder afzonderlijke kwaliteiten, maar ook individueel zeer bijzonder. Zo omschreef burgemeester Pieter Broertjes woensdagmiddag Emmy Theodora (Imme) Dros en Henricus Petrus Egidius Alphonsus (Harrie Geelen) bij het bijschrijven van deze twee Hilversummers in het Gulden Boek. "Wat is Hilversum trots op zulke bijzondere en unieke inwoners.".

In dit boek, in 1953 in het leven geroepen, staan inmiddels 160 namen en verhalen. Harrie Geelen heeft indrukwekkende staat van dienst op het gebied van de Nederlandse kindertelevisie, films, het toneel en als illustrator van vele boeken. Broertjes: "De diverse vernieuwende kinderprogramma’s van zijn hand hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten en zijn tot op heden bekend en geliefd. Zij worden gerekend tot Nederlands cultureel erfgoed."

Imme Dros debuteerde in 1971 als schrijver van het boek het paard Rudolf. Vanaf dat moment heeft zij bijna jaarlijks een boek geschreven. Vele boeken zijn vertaald, waardoor zij ook internationaal bekend is.

Uit de krant

Voorproefje Gooi en Eembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief