Buitenconcert bij Beukenhof in Loosdrecht.
Buitenconcert bij Beukenhof in Loosdrecht. Foto: Inovum

Spontane buitenconcerten bij verzorgingshuizen

Mensen

Bezoekers mogen ze niet meer ontvangen, maar dat betekent niet dat bewoners én personeel van de verzorgingshuizen uit het oog of uit het hart zijn. Bedrijven, stichtingen en particulieren ondernemen diverse acties om ze een hart onder de riem te steken.

Dat varieert van het brengen van vrolijke bloemetjes en een lekkere taart tot aan een stukje vertier. Zo waren er begin deze week bijvoorbeeld buitenconcerten bij het Gooiers Erf aan de Van Riebeeckweg en Beukenhof aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk. 

Dat gebeurde uiteraard wel op veilige afstand van elkaar. Het zonnetje scheen lekker en de muzikanten speelden voor muzikale herkenbare nummers, zoals de Amsterdamse Grachten, Telkens Weer, Laat Me en ook het Wilhemus kwam voorbij. 

"Muziek brengt een lichtpuntje in deze moeilijke tijd", merkt Inovum, waar de twee verzorgingshuizen onder vallen, op in een persbericht. "Bewoners en medewerkers reageerden enthousiast en swingden op afstand mee met de artiest. Dit spontane optreden werd ook zeer gewaardeerd door iedereen."

Maandag zorgden Arthur Heuwekemeijer, saxofonist, Elsemieke van Aalst, zangeres, Felix Hildenbrand, contrabassist en Dirk Balthaus pianist voor de muzikale verrassing en Johan Kettenburg kwam dinsdag op beide locaties langs en zong liedjes uit zijn eigen repertoire.


Optreden Johan Kettenburg. - Inovum

Uit de krant