Renske Schriemer is de betrokken gebiedsmanager van de Gijsbrecht

'Als je dit gebied vitaal wilt houden, moet je stappen nemen'

18 jul 2020, 08:30 · leestijd 4 minuten Mensen Zaterdagportret
Renske Schriemer: 'In die rare tijd die corona in het begin was, kwam de kracht van een lokaal winkelgebied er helemaal uit.' Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché
Renske Schriemer: 'In die rare tijd die corona in het begin was, kwam de kracht van een lokaal winkelgebied er helemaal uit.' Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché Foto: Bastiaan Miché

Ze deed als Gooise verslaggever van het ANP nauw verslag van de moord op Pim Fortuyn en was tien jaar later de eigenaar van een speelgoedwinkel op de Gijsbrecht van Amstelstraat. Inmiddels is Renske Schriemer ook alweer enige tijd voorzitter/gebiedsmanager van het winkelgebied in Hilversum-Zuid. "In het begin van corona was de Gijsbrecht dé plek waar je kon komen."

"Een winkel is een zevenkoppig monster. De dynamiek is aan de ene kant helemaal te gek. Maar dat monster vraagt heel veel van je, zeker in coronatijd. Petje af voor al die ondernemers die zich aanpasten en elke dag toch klaarstonden voor hun klant..

Zo blijf je betrokken. Afbeelding


Nog geen abonnee? Meld je nu aan en krijg toegang tot al het nieuws, alle extra achtergrondverhalen, het Zaterdagportret, de uittips, ons archief en de interessante artikelen uit de regio. Voor slechts € 1,14 per week.