Wethouder Walters vrijdagmorgen bij de Internationale School.
Wethouder Walters vrijdagmorgen bij de Internationale School. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Rainbow Week Hilversum van start met wapperende regenboogvlaggen

Mensen

HILVERSUM - Met het hijsen van de regenboogvlag bij het raadhuis en verschillende scholen in Hilversum heeft wethouder Karin Walters (Zorg en Welzijn en LHBTI) samen enkele leden van Hilversum Inclusief de Rainbow Week officieel afgetrapt. Er zijn de komende dagen meerdere activiteiten. 

De scholen die vrijdag bezoek kregen, waren achtereenvolgens de Gooise Praktijk School, de Internationale School en het Comenius College. De Rainbow Week Hilversum staat in het teken van inclusiviteit en diversiteit met als thema ‘Live Love Feel Free’. “De gemeente Hilversum ondersteunt de LHBTI+ gemeenschap en is officieel een regenbooggemeente”, aldus Walters. “Je mag hier zijn wie je bent en je mag houden van wie je wilt. Iedereen kan zich thuis voelen in onze stad. Daarom vinden wij het belangrijk dat de regenboogvlag wappert bij het Raadhuis van de gemeente en op onze scholen.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Walters bij de Gooise Praktijkschool. Foto: Gemeente Hilversum

Walters sprak op iedere school de leerlingen toe en vertelde hoe belangrijk het is dat je jezelf kunt zijn en mag houden van wie je wilt om gelukkig te kunnen zijn. Vervolgens hees ze met een aantal leerlingen de vlag voor de scholen. Daarna kreeg bij iedere school een vertegenwoordiger van Hilversum Inclusief het woord. Zij benadrukten hoe belangrijk het is om je vrij te voelen en dat dit niet overal ter wereld vanzelfsprekend is. 

Onderdeel van de Rainbow Week is de uitreiking van de Gooische Rainbow Award aan lokale en regionale Gooise initiatieven én helden die zich belangeloos inzetten voor de LHBTI+ community en deze daarmee vooruit helpen. Het publiek kan nog tot maandag 12 oktober zijn stem uitbrengen op een van de drie genomineerden: het GSA van het A. Roland Holst College, Splinter van Loon, of Boekhandel Voorhoeve via www.livehilversum.nl/stemmen. De uiteindelijke winnaar wordt op vrijdagavond 16 oktober tijdens het feestelijke Rainbow Ball in De Vorstin bekend gemaakt en ontvangt de Gooische Rainbow Award.

Met name komende zondag zijn er verschillende activiteiten. Zo is de Kwekerij bij het station omgetoverd tot ‘Roze Kwekerij’ en is daar een gekleurd programma: roze koek-happen en festivalhits bij koffiebar STEK, een Regenboog Ballentoernooi met roze bubbels bij Bar des Boules en regenboog schilderen bij LOKAAL. Verder is er gay-karaoke in Café Brabant en drie KEI foute uren bij De Kei.

Het gehele programma staat op www.livehilversum.nl/rainbowweek.

Uit de krant